Bottas očaran nad svojo »črno puščico«, kazen za Hamiltona

Mercedesova dirkača formule 1 razred zase v kvalifikacijah za veliko nagrado Avstrije.
Fotografija: Valtteri Bottas se je takole včeraj veselil najboljšega štartnega položaja v Spielbergu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Valtteri Bottas se je takole včeraj veselil najboljšega štartnega položaja v Spielbergu. FOTO: Reuters

Ljubljana – V Spielbergu je že vse nared za štart velike nagrade Avstrije, uvodne letošnje dirke za svetovno prvenstvo v formuli 1, za katero bodo zeleno luč prižgali ob 15.10. Najboljše izhodišče si je včeraj izbojeval Mercedesov as Valtteri Bottas.

Finski zvezdnik je v včerajšnjih kvalifikacijah v razburljivem dvoboju za pičle 0,012 sekunde pustil za seboj favoriziranega moštvenega sotekmovalca Lewisa Hamiltona. »To so bile resda šele kvalifikacije, toda nad našim dirkalnikom sem prav očaran. Kakor vse kaže, bomo tekmovali v svoji ligi,« je bil dobro razpoložen Bottas, potem ko si je dvanajstič v karieri in že tretjič na Red Bullovem Ringu pridirkal najboljši štartni položaj v kraljevskem avtomobilističnem razredu.
Formula 1 Foto Delo
Formula 1 Foto Delo


Potem ko so Hamiltona kazensko premaknili na peto mesto, ker pri rumeni zastavi ni upočasnil vožnje, bo z drugega položaja štartal Red Bullov dirkač Max Verstappen (+ 0,538), ki pa bo za razliko od Mercedesovih tekmecev dirko na avstrijskem Štajerskem začel s tršo različico gum. Za nizozemskim zvezdnikom so se včeraj uvrstili Britanec Lando Norris (McLaren, + 0,687), Tajec Alexander Albon (Red Bull, + 0,929) in Mehičan Sergio Perez (Racing Point, + 0,929).


Pravi polom so za uvod doživeli pri Ferrariju, saj Monačan Charles Leclerc (+ 0,984) in Nemec Sebastian Vettel v kvalifikacijah nista mogla izvleči več od sedmega oziroma enajstega mesta.


 

Preberite še:

Komentarji: