Bottas obakrat pred Hamiltonom, zaradi tajfuna preložili kvalifikacije

Na uvodnih prostih treningih formule 1 v Suzuki prevladovala Mercedesova dirkača.
Fotografija: Finski dirkač Valtteri Bottas je bil danes najhitrejši v Suzuki. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Finski dirkač Valtteri Bottas je bil danes najhitrejši v Suzuki. FOTO: AFP

Ljubljana – Mercedesov dirkač Valtteri Bottas je bil najhitrejši na uvodnih dveh prostih treningih pred veliko nagrado Japonske, 17. letošnjo dirko za svetovno prvenstvo v formuli 1, za katero bodo v nedeljo zelene luči prižgali ob 7.10 po srednjeevropskem času.

Medtem ko se je 30-letni Finec po prvem treningu na vrh semaforja rezultatov zavihtel s časom 1:28,731, je na drugem svoj dosežek izboljšal na 1:27,785. Obakrat se mu je najbolj približal ekipni kolega Lewis Hamilton; dopoldne je zaostal za 0,076 sekunde, popoldne pa natanko za stotinko.

Na prvem treningu sta na tretjem in četrtem mestu pristala Ferrarijeva asa Sebastian Vettel (+ 0,989) in Charles Leclerc (+ 1,181), na drugem pa se je s tretjim dosežkom izkazal Red Bullov adut Max Verstappen (+ 0,281). Na četrtem mestu je končal Leclerc (+ 0,356), peti pa je bil Vettel (+ 0,591).

Japonski prireditelji so zaradi tajfuna črtali jutrišnji tretji prosti trening in kvalifikacije, ki jih bodo izpeljali dobre štiri ure pred nedeljsko dirko v Suzuki – ob 3.00 po našem času. Zmago brani Hamilton, ki sta mu lani na zmagovalnem odru delala drugouvrščeni Bottas in tretjeuvrščeni Verstappen.

Komentarji: