Brata Marquez po novem ekipna kolega in tekmeca v kraljevskem razredu

Jorgeja Lorenza bo pri Repsol Hondi nasledil Alex Marquez, svetovni prvak v kategoriji moto2.

Objavljeno
18. november 2019 20.38
Posodobljeno
18. november 2019 21.22
Brata Alex in Marc Marquez bosta v prihodnji sezoni dirkala za Repsol Hondo. FOTO: AFP
Ljubljana – Čeprav so vrabčki okrog dirkališč že dalj časa čivkali o tem, da bi utegnila španska brata Marquez že kmalu voziti v isti motociklistični ekipi, je vseeno marsikoga zelo presenetila novica, da bosta Marc in Alex že prihodnjo sezono skupaj dirkala za Repsol Hondo v razredu motoGP. To so danes potrdili v japonskem moštvu.

Mlajši od bratov Marquez, ki se je letos ovenčal z naslovom svetovnega prvaka v kategoriji moto2, bo tako v tovarniški ekipi Honde nasledil Jorgeja Lorenza, ki je po včerajšnji dirki za veliko nagrado Valencie pomahal v slovo preizkušnjam med elito. Kot je razkril vodja moštva Alberto Puig, so pogovore s 23-letni Alexom začeli takoj, ko je Lorenzo prvič razkril, da se spogleduje s koncem športne poti.

»Veliko smo razmišljali o tem, kdo bi bil najbolj ustrezen dirkač za našo ekipo. Po tehtnem premisleku smo se slednjič odločili za Alexa, ker se nam je zdel najprimernejša rešitev. Je mlad, hiter in na koncu koncev svetovni prvak v razredu moto2,« je Puig naštel razloge, ki so jeziček na tehtnici prevesili na stran mlajšega od bratov Marquez, s katerim so sklenili enoletno pogodbo.