Brez cepiva Tokio 2021 visi na nitki

Visoki uradnik Mednarodnega olimpijskega komiteja John Coates je napovedal, da bodo scenarije za olimpijske igre prihodnje leto začeli pripravljati oktobra.

Objavljeno
22. maj 2020 10.27
Posodobljeno
22. maj 2020 10.42
Vodilni možje Mednarodnega olimpijskega komiteja bodo oktobra snovali scenarije za izvedbo olimpijskih iger prihodnje leto. FOTO: Reuters
STA
STA
Ljubljana - Mednarodni olimpijski komite (Mok) in prireditelji olimpijskih iger v Tokiu so vse bolj pesimistično razpoloženi ob omembi vprašanja, ali bo leta 2021 igre možno pripraviti. »Tudi cepivo najbrž ne bo rešilo težav,« je dejal visoki uradnik Moka John Coates in napovedal, da bo Mok scenarije za igre začel pripravljati oktobra.

»Iger še enkrat ne moremo preložiti. Domnevamo, da cepiva ne bo oziroma ga ne bo dovolj za ves svet,« meni Coates in dodaja, da bi brez široko dostopnega cepiva nastali veliki problemi pri selitvi več kot deset tisoč ljudi iz vsega sveta.

»Na Japonsko mora priti 11.000 športnikov, 5000 uradnikov in trenerjev, več kot 20.000 predstavnikov medijev, 4000 članov organizacijskega odbora, 60.000 prostovoljcev. To je ogromno ljudi. Pojavlja se kup vprašanj, kako vse to organizirati. Kako bo s karantenami, olimpijsko vasjo, stiki med novinarji in športniki? Kje so tukaj še gledalci!« se sprašuje Coates.
image
John Coates je zaskrbljen nad usodo Tokia 2021. FOTO: Reuters