Brez ruskih atletov tudi na SP?

Potem ko so zaradi dopinških škandalov ruski atleti ostali brez nastopov v lanski sezoni, jim nič bolje ne kaže niti za letošnjo.

Objavljeno
06. februar 2017 22.47
ATHLETICS-IAAF-FRA-PRESSER
Saša Verčič
Saša Verčič

Ljubljana - Potem ko so zaradi dopinških škandalov ruski atleti ostali brez nastopov v lanski sezoni - vključno z evropskim prvenstvom v Amsterdamu in olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru -, jim nič kaj bolje ne kaže niti za letošnjo.

V četrtem poročilu posebne preiskovalne komisije je njen predsednik, Norvežan Rune Andersen, priporočil, da se Rusiji še ne dovoli nastopati na atletskih tekmovanjih, saj še vedno niso odpravljene vse nepravilnosti, opozoril je tudi na nekatere neprimerne nastope ruskih funkcionarjev v javnosti, vključno z nekdanjo skakalko s palico, dvakratno olimpijsko zmagovalko in trikratno svetovno prvakinjo Jeleno Isinbajevo.

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je priporočila komisije sprejela, s tem pa se Rusom vse bolj odmika tudi nastop na tretjem velikem tekmovanju na prostem, svetovnem prvenstvu, ki ga bo v začetku avgusta gostil London. IAAF se je danes tudi odločila za ustavitev v zadnjih letih močno razširjenega menjavanja državljanstev.