CAS še ni določil datuma za obravnavo ruske pritožbe

Na olimpijskih igrah ali svetovnih prvenstvih samo posamezni športniki iz Rusije.

Objavljeno
01. april 2020 14.21
Posodobljeno
01. april 2020 15.01
Prepoved Wade pomeni, da bodo na olimpijskih igrah ali svetovnih prvenstvih lahko sodelovali samo posamezni športniki iz Rusije, ki bodo dokazali, da so »čisti«, pa še ti ne bodo mogli tekmovati pod rusko zastavo. FOTO: Reuters
STA
STA
Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani zaradi pandemije koronavirusa še ni določilo datuma obravnave ruske pritožbe proti štiriletni prepovedi nastopa ruske reprezentance na olimpijskih igrah. »Proceduralni koledar te arbitraže bo odvisen od razvoja pandemije covida-19,« je za nemško tiskovno agencijo DPA povedal predstavnik Casa in dodal, da zaradi koronavirusa trenutno ne morejo opravljati zaslišanj. Svetovna protidopinška agencija (Wada) je decembra Rusko protidopinško agencijo (Rusada) suspendirala za štiri leta, ker je manipulirala z dopinškimi podatki iz moskovskega laboratorija.

Prepoved Wade pomeni, da bodo na olimpijskih igrah ali svetovnih prvenstvih lahko sodelovali samo posamezni športniki iz Rusije, ki bodo dokazali, da so »čisti«, pa še ti ne bodo mogli tekmovati pod rusko zastavo.