Čeh premagal bronastega z lanskega SP

Izjemna predstava metalca diska v avstrijskem St. Pöltnu.

Objavljeno
27. junij 2020 17.10
Posodobljeno
27. junij 2020 18.56
Kristjan Čeh v koronavirusni sezoni meče v nedogled. FOTO: AFP
M. U., STA
M. U., STA
St. Pölten - Kristjan Čeh, lanski evropski prvak do 23 let, je na atletskem mitingu v St. Pöltnu v Avstriji v metu diska zmagal z novim izjemnim dosežkom 67,19 m ter ugnal domačina Lukasa Weisshaidingerja (64,27 m). Avstrijec, ki je bil drugi, je bil lani na svetovnem prvenstvu v Dohi bronast, leto prej pa tretji tudi na evropskem prvenstvu v Berlinu.

»Nastop je bil zelo dober. Bil je zelo močan veter s strani, a so mi kljub temu uspeli dobri meti in sem zelo zadovoljen. Že v prvi seriji sem povedel z veliko prednostjo in to mi je dalo še dodatno spodbudo.

Dober občutek je, ker sem prvič premagal takšnega zvezdnika. Na 65 m sem bil stalen, nato pa sem presegel še 67 m, res sem vesel.« je povedal Čeh.

Čeh je s tem nadaljeval izjemne predstave v poletni sezoni; v Mariboru je 23. junija na prejšnji tekmi zmogel 68,75 m, kar je bil nov državni rekord in je še vedno tretji najboljši izid na svetu v tej sezoni.

Pred njim sta po izidih sezone le aktualni svetovni prvak Daniel Ståhl iz Švedske (70,25 m) in Jamajčan Fedrick Dacres (69,67 m), svetovni podprvak.


Še Romun, četrti s SP


Čeh se bo z Weisshaidingerjem naslednjič pomeril 2. julija v Železnem (Eisenstadt) na Gradiščanskem. »Tam bo nastopil tudi Romun Alin Alexandru Firfirica, četrti na lanskem SP, in to bo gotovo spet lepa tekma. Potem pa bom tekmoval konec naslednjega tedna na atletskem pokalu Slovenije v Ljubljani in upam na novi lepi predstavi," je navrgel Čeh.