Čeh v dežju zalučal disk 63,79 metra

V Kranju so izpeljali državno prvenstvo v atletiki.
Fotografija: Kristjan Čeh sodi med kandidate za olimpijsko kolajno. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Kristjan Čeh sodi med kandidate za olimpijsko kolajno. FOTO: Jože Suhadolnik

Ptujčan Kristjan Čeh je drugi dan državnega prvenstva v atletiki v Kranju v metu diska vrgel 63,79 m, a so bili med njegovim nastopom spet slabi pogoji, saj so zaradi dežja vodo pometali s kroga za izmet.

»Bili so nekoliko težki pogoji, trudil sem se. Četudi nisem dosegel pričakovanih daljav, sem zadovoljen, vsaj z zadnjim metom. A se je treba navaditi na vse vremenske pogoje. Na ogrevanju mi je šlo sicer zelo dobro, potem pa se je ulilo in je padla malo motivacija. Upam, da bo v sredo v Mariboru lepo vreme,« si je pred naslednjo tekmo zaželel Čeh, ki je v slabših pogojih, ko je krog za izmet dobesedno zalilo, metal le lani na prvenstvu v Celju.


Tina Šutej ni želela tvegati pred pomembno tekmo v Firencah


Tina Šutej je v skoku v višino zaradi bolečin v tetivi, ki jo muči že zelo dolgo, skakala le na eni višini. Drugič je že v dežju, ki je v drugem delu motil tekmovanje, preskočila 4,00 m. V četrtek bo nastopila na diamantni ligi v Firencah, zato ni želela tvegati hujših težav.

Tina Šutej se pripravlja za skok s palico tudi v diamantni ligi. FOTO: Jože Suhadolnik
Tina Šutej se pripravlja za skok s palico tudi v diamantni ligi. FOTO: Jože Suhadolnik


»Moj cilj je bil le, da postanem državna prvakinja v času, ko je že začelo deževati. Nisem želela tvegati pred pomembno tekmo v Firencah, kjer bosta manjkali le obe najboljši Američanki in bo zbran svetovni vrh. Noga je sedaj boljša, ta teden sem naredila kar nekaj terapij, a sem danes čutila malce zbadanja. Bilo pa je bolje, kot na diamantni ligi v Dohi,« je povedala Šutejeva.


Maruša Mišmaš na Finskem


Po osvojenih naslovih na 100 m v soboto sta na na pol štadionskega kroga dan pozneje drugi zmagi zabeležila Maja Mihalinec Zidar (23,92) in Nick Kočevar (20,95). Dvakrat je bila prvakinja tudi Klara Lukan, prvi dan na 5000 m, drugi pa na 3000 (9:00,10). Agata Zupin je na 400 m ovire zanesljivo zmagala (57,38), v soboto je bila na tej razdalji brez ovir druga, obetavni Ian Matic Guček pa je bil prav tako prepričljivo prvi na 400 m ovire med atleti (51,47).

Žan Rudolf je v teku na 800 m tekel zelo dobrih 1:47,73, v torek bo skušal še izboljšati ta dosežek v boju za točke za nastop na OI, ko bo tekel v Turkuju na Finskem, kjer bo že v ponedeljek tekmovala Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je zato ni bilo na DP.

Preberite še:

Komentarji: