#CiaoNiki: Dirkaški svet žaluje za legendo

Niki Lauda je zaznamoval formulo 1, pa tudi svet posla in zabave.

Objavljeno
21. maj 2019 08.05
Posodobljeno
21. maj 2019 10.04
Niki Lauda bo v spominu mnogih ostal nesmrten. FOTO: AFP
A. V.
A. V.
Svet se spominja Nikija Laude. Kot dirkač, funkcionar in komentator je formulo 1 zaznamoval dolga desetletja, enako pa velja tudi za svet posla in zabave.

Preberite še: Umrl je Niki Lauda


»Počivaj v miru, Niki Lauda,« so zapisali pri Formuli 1. »Za vedno v naših srcih, za vedno nesmrten v naši zgodovini. Motošportna skupnost danes žaluje za uničujočo izgubo prave legende.«Prav tako so se Laudi poklonili v obeh moštvih, pri katerih je avstrijski dirkač postal svetovni prvak. »Niki bo za vedno v naših srcih,« so med drugim zapisali pri McLarnu, pri Ferrariju pa: »Ferrarijeva družina je globoko užaloščena.«

Laudo so odlično poznali tudi kasnejši dirkaški junaki, saj so ga na dirkah formule 1 srečevali v različnih vlogah. Tako so Laudi prijazne besede že namenili Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Damon Hill, Rubens Barrichello‏, Romain Grosjean, Johnny Herbert ...Prav tako so avstrijskega dirkača dobro poznali zunaj formule 1, saj je bil Lauda v družbi prisoten na različnih ravneh. Sožalje je zato med prvimi izrazil Piers Morgan, kasneje pa tudi poslovnež iz formule 1 Flavio Briatore.

Pri BBC so zapisali, da bo poleg dosežkov in različnih vlog najbolj ostal v spominu kot neustrašen borec, ki je preživel grozljivo nesrečo leta 1976. Hvalospeve so zapisali še številni drugi mediji, vsi pa se strinjajo, da nas je zapustil eden največjih v zgodovini formule 1.