Danijel Koncilja odhaja v Francijo

Slovenski reprezentančni bloker (26 let, 201 cm) si je v pretekli sezoni kruh služil v Italiji (Padova) in Švici (Lozana).

Objavljeno
01. julij 2017 17.12
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Bloker Danijel Koncilja si je kot eden zadnjih slovenskih odbojkarskih reprezentantov, ki so si letos zagotovili krstni preboj na svetovno prvenstvo in zmagali v drugem kakovostnem razredu svetovne lige, našel delodajalca za prihodnjo sezono. Potem ko je v minuli sprva branil barve italijanske Padove in nato švicarske Lozane, si bo odslej kruh služil v francoskem elitnem tekmovanju kot član Nice, ki se je lani poleti pridružila prvoligašem in se že takoj prebila v polfinale in zasedla končno četrto mesto na razpredelnici.

Šestindvajsetletni in 201 centimeter visoki bloker iz Žužemberka - tudi njegov mlajši brat Mario, nazadnje član Posojilnice Dob, nastopa na enakem igralnem mestu - je doslej v domovini branil barve Krke in primorskih kolektivov GO Volleyja in Salonita, preden se je za dve sezoni podal v Avstrijo k zamejski Posojilnici in v njeni majici okusil tudi igranje v ligi prvakov. V francoskem kolektivu, ki bo popolnoma prevetril kader, bo Koncilja zamašil luknjo ob odhodu domačega reprezentančnega blokerja Philippa Tuitogaja v Nantes.