Danijel Koncilja se seli Padovo

Slovenski odbojkarski reprezentant se bo v italijansko prvenstvo preselil iz Posojilnice Dob.

Objavljeno
21. julij 2016 17.19
Š. Ro.
Š. Ro.
Padova - Slovenski odbojkarski reprezentant Danijel Koncilja bo svojo kariero nadaljeval v italijanskem A-1 ligašu Padovi. S sedmouvrščeno ekipo zadnjega italijanskega prvenstva je 25-letni Koncilja podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

V zadnjih treh sezonah je dva metra visoki odbojkar iz Žužemberka, ki igra na mestu blokerja, nosil dres Posojilnice Doba, s katero je eno sezono igral tudi v ligi prvakov. Pred odhodom v Avstrijo je ob domačem Žužemberku igral še za Go Volley in Salonit Anhovo, v zadnjih sezonah pa je stalni član slovenske reprezentance. Z njo je bil lani drugi na evropskem prvenstvu v Varni in prvi v evropski ligi, v letošnji sezoni pa se je uvrstil v drugo kakovostno skupino svetovne lige.

Padova je v zadnji sezoni rednega dela lige A-1 tekmovanje končala na sedmem mestu, v četrtfinalu pa je morala priznati premoč Modeni, poznejšemu italijanskemu državnemu prvaku. V sezoni 2003/04 je za Padovo igral tudi Gregor Jerončič, nekdanji slovenski reprezentančni bloker, ki bo v novi sezoni trener kanalskega Salonita.