Darko Jorgić drugič zapovrstjo zmagovalec turnirja Top 16

Darko Jorgić je spet potrdil, da sodi v sam vrh evropskega in tudi svetovnega namiznega tenisa.
Fotografija: Darko Jorgić. FOTO: ETTU/ Remy Gros
Odpri galerijo
Darko Jorgić. FOTO: ETTU/ Remy Gros

V svojem tretjem zaporednem finalu turnirja Top 16 v švicarskem Montreuxu je še drugič zapovrstjo zmagal, potem ko je bil v zaključnem obračunu s 4:2 (8, 9, 11, -7, -5, 7) boljši od Nemca Dang Qiuja.

»Ves čas sem imel dober občutek, glava je bila na pravem mestu, agresiven sem bil že na njegove prve žogice. Vedno rad igram v Montreuxu, tu imam veliko navijačev, ki se jim zahvaljujem za spodbudo,« so bile prve besede Jorgića, ki se je Nemcu kitajskega rodu oddolžil za poraz v finalu lanskega evropskega prvenstva.

Pred tem je deveti na lestvici in drugi nosilec v polfinalu s 4:2 (-8, 10, 10, -7, 4, 10) premagal večkratnega zmagovalca tega turnirja in evropskega prvaka Dimitrija Ovčarova, pri tem pa poleg kakovosti pokazal tudi dobre živce, kar tri nize je dobil v končnici, z izidom 12:10. Prvi nosilec Šved Truls Möregardh je izpadel v četrtfinalu, ugnal ga je Anglež Liam Pitchford.

Slovenski as je imel v finalu nekaj težav s poškodbo, moral je zahtevati zdravniški odmor, a ga je ta po dveh izgubljenih nizih rešil, po njem je namreč zaigral kot prerojen.

Pozabil na bolečino

»Že na ogrevanju sem začutil, da spina ne morem potegniti do konca, zato sem se ogreval bolj na lahko. V dvoboju sem pozabil na bolečino, toda pri vodstvu s 7:5 sem v prvem nizu raztegnil hrbtno mišico. Pred šestim nizom sem se odločil za zdravniški 'time-out'. Zdravnik mi je z vročim sprejem umiril bolečino, tako da sem zadnji niz spet lahko igral normalno,« je zdravstvene težave opisal Hrastničan, ki pa je bil zadovoljen, da je ohranil zbranost tudi po težkih trenutkih.

»Ves čas sem bil aktiven, tako kot tudi proti Ovčarovu, bil sem osredotočen na igro in držal nadzor nad dvobojem. Do zmage me je pripeljala mirna glava in čeprav sem bil nekajkrat v zaostanku, sem ostal zbran, bil sproščen in igral svoj najboljši namizni tenis,« je po zmagi povedal Jorgić, ki mu je kot zmagovalcu pripadlo deset tisoč evrov.

Preberite še:

Komentarji: