Dim ogroža nočni spektakel

VN Singapurja s 23 ovinki pisan na kožo Mercedesu. Štart v nedeljo ob 14.10. 
Fotografija: V Singapurju gori rdeča luč. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V Singapurju gori rdeča luč. FOTO: AFP

Gost in zdravju škodljiv smog zaradi bližnjih požarov v Indoneziji je vroča tema v Singapurju, kjer upajo, da se VN v formuli 1 ne bo izgubila v temi, ko se bodo prižgali reflektorji pred nočno dirko v Marina Bayu. Lewis Hamilton želi narediti nov korak k 6. naslovu svetovnega prvaka, vroči Charles Leclerc bo lovil »hat-trick« zmag.

Če se bo onesnaženje zraka še povečalo, bi lahko bila nedeljska 100 milijonov vredna dirka (štart ob 14.10) celo odpovedana, a organizatorji ostajajo optimistični. Za nedeljo zvečer je napovedana raven onesnaženja na sprejemljivi ravni, za vsak primer bodo gledalcem priskrbeli posebne maske čez nos in usta.
 

Hamilton po deveto zmago


Hamilton si obeta, da se bo za njim dvigal prah, ko bo hitel naproti 9. zmagi v sezoni, prvi po VN Madžarske pred poletnim premorom. Na zadnjih dveh dirkah ga je zasenčil novinec pri Ferrariju iz Monaka, ki je prehitel moštvenega tekmeca Sebastiana Vettla in se približal Maxu Verstappnu na tretjem mestu v skupnem seštevku na tri točke.

...
...


Na vrhu kar s 63 točkami naskoka pred drugim Mercedesovim dirkačem Valtterijem Bottasom vodi Hamilton, do konca pa je le sedem dirk. Anglež je v Singapurju zmagal že štirikrat, tudi v zadnjih dveh izvedbah nočnega spektakla, ki si ga v treh dneh v povprečju ogleda več kot 250.000 ljudi.
 

Red Bull z lepimi spomini


Ker ima ulična dirka kar 23 ovinkov, naj bi bolj ustrezala srebrnim puščicam kot rdečim. »Ne pričakujem, da bo steza odločila o zmagovalcu. S Charlesom in drugimi se želim pomeriti v izenačenem dvoboju,« športni duh ohranja Hamilton, a njegov šef Toto Wolff si vseeno mane roke ob gledanju profila dirke: »Vedeli smo, da bosta Spa in Monza težki za nas. Na papirju bi morali biti močni v Singapurju,« je optimist Avstrijec.

Charles Leclerc je dobil zadnji dve dirki. FOTO: Reuters
Charles Leclerc je dobil zadnji dve dirki. FOTO: Reuters


Kaj pa Red Bull? Tradicionalno mu Singapur ustreza, od leta 2008, ko je bila prva dirka v bogati mestni državici, je zbral ducat uvrstitev na zmagovalni oder, tudi tri zmage, vse s Vettlom, ki na zmago s Ferrarijem čaka več kot leto. Rdeči biki so veseli, ker se je Alexander Albon dobro znašel pri njih, a največ stavijo na Verstappna, zmagovalca dveh dirk v sezoni.

Preberite še:

Komentarji: