Domen Škofic blestel v kranjskih kvalifikacijah

Premoč je priznal le avstrijskemu športnemu pezalcu Jakobu Schubertu. V polfinalu še Jernej Kruder in Martin Bergant.

Objavljeno
11. november 2017 14.33
J. P.
J. P.

Kranj - Sezona težavnostnega svetovnega pokala v športnem plezanju se že tradicionalno zaključuje s spektaklom v kranjski dvorani Zlato polje, ki so ga odprle današnje dopoldanske kvalifikacije moških, nadaljuje pa se s popoldanskimi ženskimi kvalifikacijami (začele so se ob 13. uri) in večernim polfinalom (20), jutri bo za vrhunec tekmovanja poskrbel finale ob 17. uri.

Med moškimi kvalifikanti je bilo tudi kar osem Slovencev, preboj v polfinale se je posrečil trojici, zares odlično pa je nastopil Domen Škofic, ki je prvo smer opravil s petim dosežkom (30+), v drugi pa si je delil najboljši rezultat (35+), kar je skupno zadostovalo za drugo mesto, prepričljivejši je bil zgolj Avstrijec Jakob Schubert. Radovljičan je sicer v skupni razvrstitvi sezone četrti, višje pa ne more več.

Uspešno sta se skozi kvalifikacijsko sito prebila še Jernej Kruder, sicer balvanski specialist, z dvanajstim dosežkom (28+/12. mesto in 22/19. mesto) in Martin Bergant, ki se s Škoficem bori za naslov državnega prvaka, z 19. rezultatom (22/26. mesto in 24+/7. mesto). Preostala peterica je bila prekratka: Milan Preskar je zasedel 32., Anže Peharc in Žan Sudar sta si delila 46., Luka Potočar in Klemen Novak pa sta si sledila na 51. in 52. mestu.

Med dekleti je v igri kar dvanajst Slovenk, med njimi že predčasna zmagovalka skupnega in težavnostnega svetovnega pokala Janja Garnbret in izkušena Mina Markovič, ki je v dvorani Zlato polje zmagala že štirikrat. Obe merita visoko tudi letos, sploh mlada Korošica, ki ima s Kranjem še neporavnane račune.