Dovizioso še ni rekel zadnje (VIDEO)

Na kvalifikacijah pred jutrišnjo VN Japonske je bil Marc Marquez, ki lahko že jutri petič postane svetovni prvak, šele šesti.
Fotografija: Andrea Dovizioso je napovedal, da se še namerava izločiti iz (dvo)boja za šampionsko lovoriko. FOTO: Šizuo Kambajaši/AP
Odpri galerijo
Andrea Dovizioso je napovedal, da se še namerava izločiti iz (dvo)boja za šampionsko lovoriko. FOTO: Šizuo Kambajaši/AP

Motegi – Če bo na jutrišnji veliki nagradi Japonske v Motegiju, 16. dirki svetovnega prvenstva v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp, branilec šampionske lovorike in z naskokom vodilni v letošnji razvrstitvi, Hondin Španec Marc Marquez, končal pred Andreo Doviziosom, se bo že pred zadnjimi tremi preizkušnjami sezone razveselil petega laskavega naslova (v zadnjih šestih letih). Med njima je namreč ta hip že gromozanskih 77 točk razlike, vendar pa Ducatijev Italijan ne namerava predčasno položiti orožja.


Yamahi neprepričljivi


Na današnjih kvalifikacijah je namreč vpisal najboljši čas, prvega izzivalca, Francoza Johanna Zarcoja na yamahi, pa odpravil za slabih sedem stotink. Marquez se ni izkazal in je s tremi desetinkami zamude zasedel šesto mesto, še za njim pa sta končala oba Yamahina tovarniška voznika, sedmi Maverick Viñales in deveti Valentino Rossi. Ni odveč poudariti, da bo že drugo zaporedno dirko izpustil nekdanji svetovni prvak, Ducatijev Španec Jorge Lorenzo, ki še ni dokončno okreval po poškodbah. Lansko zmago v Motegiju brani Dovizioso.


IZIDI KVALIFIKACIJ


1. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) 1:44,590
2. Johann Zarco (Fra, yamaha) + 0,068
3. Jack Miller (Avst, ducati) 0,137
4. Cal Crutchlow (VB, honda) 0,230
5. Andrea Iannone (Ita, suzuki) 0,242
6. Marc Marquez (Špa, honda) 0,299
7. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 0,550
8. Alex Rins (Špa, suzuki) 0,635
9. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 0,675
10. Alvaro Bautista (Špa, ducati) 0,806

Preberite še:

Komentarji: