Dvoršakova razočarala v Osijeku

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na EP v Osijeku v trojnem položaju z malokalibrsko puško osvojila 42. mesto.

Objavljeno
26. julij 2013 17.23
uho*Ziva Dvorsak
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Osijek - Slovenska strelka Živa Dvoršak je danes nastopila na evropskem prvenstvu v Osijeku in v trojnem položaju z malokalibrsko puško osvojila zgolj 42. mesto.

Zlato kolajno je osvojila Nemka Amelie Kleinmanns (456,2/582), srebrno Hrvatica Snježana Pejčić (453,9/585), bronasto pa Srbkinja Ivana Maksimović (440,0/584).

Dvoršakova je zelo slabo odprla današnjo zahtevno in najbolj raznovrstno strelsko preizkušnjo v hrvaškem mestu ob Dravi. V klečečem položaju je zadela zgolj 182 krogov, v nadaljevanju je nato dvignila svoj strelski nastop na višjo kakovostno raven in leže zadela 195 ter stoje 193 krogov.

»Moj nastop v klečečem položaju je bil pod vsako ravnijo. Na zadnjih pripravljalnih treningih v Ljubljani sem sicer stabilizirala klečeči položaj in na evropsko prvenstvo prišla z dobrim občutkom, morda najboljšim od vseh treh položajev, na tukajšnjih treningih pa sem znova izgubila samozavest, čeravno nisem delala izrazitih napak. Po klavrnem nastopu v klečečem položaju je bilo nadaljevanje težko, navkljub nejevolji in razočaranju pa sem se borila do konca. Leže sem izpustila nekaj krogov, na današnji tekmi me je pravzaprav zadovoljil le nastop v stoječem položaju,« je dejala Dvoršakova, ki je na EP nastopila tudi z malokalibrsko puško leže in osvojila 32. mesto.

Žalik 38., Kandare 53.

V mladinski konkurenci sta danes nastopila tudi Tadej Žalik in Erik Kandare. Devetnajstletni Žalik je tekmi z malokalibrsko puško leže zasedel 38. (610,8), njegov tri leta mlajši reprezentančni sotekmovalec iz Cerknice pa 53. mesto (606,7 kroga).

V soboto se bo na strelišču Pampas predstavil Kevin Venta, 22-letni strelec iz Ormoža bo nastopil na članski tekmi z malokalibrsko pištolo. Dan kasneje bodo na veliko prizorišče stopili še Rajmond Debevec, Robi Markoja in Željko Moičević, pred njimi pa je strelski maraton - malokalibrska puška trojni položaj.

Po tej nedeljski preizkušnji bodo strelske položaje v Osijeku zasedli tekmovalke in tekmovalci z orožjem velikega kalibra, Debevcu in Markoji pa se bosta pridružila Renata Oražem in Dušan Ziško.