Ema Kozin najobetavnejša boksarka na svetu

Komaj 19-letna »princeska« je bila nagrajena za trud v zadnjih 13 mesecih, ko je osvojila kar pet naslovov svetovne prvakinje.
Objavljeno
09. november 2018 16.15
Posodobljeno
09. november 2018 16.24
Ema Kozin obeta največ med vsemi mladimi svetovnimi boksarkami. FOTO: Damir Krajac/Cropix
J. P.
J. P.
Ljubljana – Slovenska »princeska« Ema Kozin se je razveselila laskavega priznanja boksarske organizacije WBU, ki jo je izbrala za najboljšo in najobetavnejšo mlado boksarko na svetu, obenem je zveza potrdila, da je Ema, ki bo šele v začetku decembra dopolnila 20 let, najmlajša svetovna prvakinja v dveh težnostnih kategorijah.


Pet naslovov v 13 mesecih


WBU je s prestižnim priznanjem nagradil trud ekipe Valroes Probox v zadnjih 13 mesecih. Kozinova je v tem obdobju osvojila kar pet naslovov svetovne prvakinje in enega medcelinske prvakinje po različici WBC. Zadnje in najslajše trofeje se je razveselila 14. oktobra, ko je v Nemčiji v povratnem obračunu premagala desetletje in pol starejšo Mehičanko Irais Hernandez in osvojila pas svetovne prvakinje WIBA v drugi težnostni (supersrednji) kategoriji.


Na aktivnem počitku


Ema Kozin, odlična borka iz Šmartnega ob Savi, je trenutno sicer na aktivnem počitku, toda z mislimi je že pri naslednjem dvoboju, ki bo konec marca prihodnje leto v Ljubljani.