Ema Kozin v šoku, zaradi zapleta z vizumom ostala brez dvoboja v ZDA

Rudolf Pavlin, trener najuspešnejše slovenske boksarke, išče možnost, da bi njegova varovanka v kratkem boksala v Evropi.
Fotografija: Ema Kozin in Rudolf Pavlin sta začudena, ker jima na ameriškem veleposlaništvu niso potrdili vizuma za ZDA. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Ema Kozin in Rudolf Pavlin sta začudena, ker jima na ameriškem veleposlaništvu niso potrdili vizuma za ZDA. FOTO: Marko Feist

Ljubljana – Najmlajša profesionalna svetovna prvakinja v boksu Ema Kozin (15 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza) bi se morala 16. februarja v Denverju udariti s Finko Sanno Turunen (4 zmage, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 2 poraza) za lovoriko združenja IBO in srebrni šampionski pas v supersrednji kategoriji po ugledni različici WBC, vendar pa so bili v slovenskem taboru zaradi zapleta pri pridobitvi vstopnega vizuma v ZDA prisiljeni dvoboj preložiti na poznejši termin.

»Ko sva z Emo prišla na ameriško veleposlaništvo na naročeno obravnavo za pridobitev vizuma, nam ga pristojni niso potrdili, čeprav sem menil, da gre – ker imava že od lani tako imenovano esto (elektronski sistem za avtorizacijo potovanja), ki naj bi veljala dve leti – zgolj za formalnost. Potrdili ga niso niti njenima staršema, ki sta bila z nama pred skoraj natanko letom dni v Oklahomi. Zakaj jih nismo prejeli, se mi niti sanja ne, na veleposlaništvu so nam odgovarjali le, da je takšen pač postopek in da bomo vizume dobili pozneje. Zaradi tega nam ni preostalo drugega, kot da smo z zapletom seznanili prireditelje, ki so dvoboj preložili za nedoločen čas,« je sporočil Emin trener Rudolf Pavlin, toliko bolj začuden, ker preostali člani ekipe Valores niso imeli težav s pridobitvijo vizumov.

Da ves trud, ki ga je 20-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi v minulih tednih vložila v priprave za ta obračun, ne bi šel v nič, zdaj Pavlin skupaj z menedžerjem Mirkom Skokom zavzeto išče možnost, da bi Kozinova še februarja ali najpozneje marca boksala nekje v Evropi.

Komentarji: