Ema si je prigarala nov pas, Andrej po nokdavnu postavil stvari na svoje mesto

Novi zmagi za slovenska profesionalna boksarja Emo Kozin in Andreja Bakoviča.
Fotografija: Ema Kozin pridno zbira šampionske pasove. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ema Kozin pridno zbira šampionske pasove. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Sobotni večer je bil izjemno uspešen za slovenski (profesionalni) boks. Še neporažena Ema Kozin (16 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid) je v Ludwigsburgu ugnala Finko Sanno Turunen (5 zmag, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 3 porazih), Andrej Bakovič (6 zmag, 5 s k. o., brez poraza) pa je bil v Trstu boljši od italijanskega Kolumbijca Williama Andresa Gomeza Vargasa (2 zmagi, 9 porazov).

Kozinova je s tem uspehom naslovu najboljše v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) po različici WIBA dodala še šampionski pas združenja WBF. »Zmaga je bila težko prigarana, vendar zaslužena,« je sporočil Rudolf Pavlin, trener 20-letne boksarke iz Šmartnega ob Savi, ki bo po vsej verjetnosti pridobila kakšno mesto na neuradni svetovni jakostni lestvici, na kateri je ta čas četrta za Američankama Franchon Crews Dezurn (4 zmage, 1 s k. o., 1 poraz) in Alicio Napoleon (10 zmag, 5 s k. o., 1 poraz) ter Mehičanko Alejandro Jimenez (12 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza).


Po točkah zmago slavil tudi Ljubljančan


Andrej Bakovič (desno) je v Trstu vknjižil že šesto zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tadej Regent
Andrej Bakovič (desno) je v Trstu vknjižil že šesto zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tadej Regent


Skoraj zagotovo bo v supervelterski kategoriji napredoval tudi devet let starejši Ljubljančan Bakovič (do 69,85 kg), ki je bil v uvodni rundi obračuna z Gomezom Vargasom že v nokdavnu (»To je bil trenutek nepazljivosti.«), vendar si je nemudoma opomogel in v nadaljevanju v svojo korist odločil preostalih pet rund in se tako kot Kozinova veselil zmage po točkah.

Naslednjič se bo večkratni slovenski prvak v ring povzpel že čez dober mesec dni (27. aprila) na borilnem spektaklu King of Kings (Kralj kraljev) v Celju.
 

Komentarji: