Oliveira za veliko portugalsko slavje

Na dirki motogp za VN Štajerske v Spielbergu konkurenco presenetil 25-letni Portugalec.
Fotografija: Veselju Portugalca ob zmagi v Spielbergu ni bilo konca. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Veselju Portugalca ob zmagi v Spielbergu ni bilo konca. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Podobno kot ob začetku te nenavadne sezone v formuli 1 so zdaj tudi motociklisti dvakrat zapored tekmovali na avstrijskem dirkališču v Spielbergu, junak dneva pa je bil portugalski dirkač Miguel Oliveira.

Na preizkušnji za VN Štajerske je bil v kvalifikacijah najhitrejši Španec Pol Espargaro, pred enim tednom je na tem prizorišču zmagal Italijan Andrea Dovizioso. Tokrat je bilo prav napeto, dirko so prekinili, potem ko zavore niso ubogale Mavericka Vinalesa. Pri hitrosti 200 km/h je zato kar skočil z motorja, slednji je bil po trku v zaščitno ogrado v hipu v plamenih, dirkača pa je odneslo k robu proge, dirka je bila zato prekinjena.

Karavana je morala znova na štart, po številnih zasukih pa je bil razplet presenetljiv. S tretjega mesta je namreč v zadnjih metrih pridrvel na cilj omenjeni Portugalec, zdaj drugo sezono v prestižnem razredu motogp, osupnil tekmece in se veselil svoje prve zmage med elito. »Toliko čustev se nabira v meni, da sploh ne vem, kaj bi govoril ... Je pa to zgodovinski trenutek tako zame kot za Portugalsko. Najboljši smo,« je vzkliknil dirkač moštva KTM, pri katerem pa niso skrivali zadovoljstva ob zmagi na domači progi.

Naslednja dirka bo 13. septembra za VN San Marina.


Komentarji: