Favoriti v Tacnu upravičili pričakovanja

Slovenski slalomisti na divjih vodah so v Tacnu začeli sezono, zmag so se veselili Kauzer, Berčič, Kragljeva in Bizjakova.

Objavljeno
19. marec 2016 20.08
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Tacen - Slovenski slalomisti na divjih vodah so v Tacnu, ki bo septembra gostil finale svetovnega pokala, odprli sezono. Med kajakaši je zmagal Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuisti pa je bil najboljši Anže Berčič. V kanuju je zmagala Nina Bizjak, med dvojci pa sta se v članski konkurenci na progo podala le Luka Božič in Sašo Taljat.

Berčič, ki je del letošnje zime preživel tudi v Lillehammerju kot slovenski ambasador mladinskih olimpijskih iger, je dobil preizkušnjo kanuistov na Savi. Član domačega kluba je bil dobre pol sekunde hitrejši od Luke Božiča, na tretje mesto pa se je z nekaj manj kot dvema sekundama zaostanka uvrstil Jure Lenarčič. Aktualni evropski prvak in svetovni podprvak Benjamin Savšek na tekmi ni nastopil, saj je imel nekoliko povišano temperaturo, tako da je na priporočilo zdravnika uvodno tekmo sezone izpustil.

Brez večjih težav je v konkurenci kajakašev zmagal Kauzer, ki je letos že nastopil na dveh tekmah v Avstraliji, na eni je bil v močni konkurenci tretji. V Tacnu se mu je najbolj približal Martin Albreht, ki je zaostal slabo sekundo in pol, na tretje mesto pa je priveslal Janoš Peterlin.

V konkurenci kajakašic je z dvema sekundama naskoka slavila Urša Kragelj. Na drugo mesto se je uvrstila Eva Terčelj, na tretje pa Ajda Novak. Med kanuistkami sta se na progo podali dve članici kajakaškega kluba Soške elektrarne. Spretnejša je bila Nina Bizjak, ki je klubsko kolegico Aljo Kozorog prehitela za dobro sekundo.

Slalomska tekmovanja se bodo nadaljevala že prihodnji konec tedna z mednarodno tekmo ICF v Solkanu, ki bo zaradi praznikov tokrat potekala v petek in soboto.