Fenati po sprevrženem incidentu končal kariero (VIDEO)

Italijanski motociklist je priznal, da ima težav s krotenjem jeze, zato se je tudi odločil za strokovno pomoč.
Fotografija: Romano Fenati ni videl drugega izhoda kot konec kariere. FOTO: Isei Kato/Reuters
Odpri galerijo
Romano Fenati ni videl drugega izhoda kot konec kariere. FOTO: Isei Kato/Reuters

Ljubljana – Le vprašanje časa je bilo, kdaj (in kako) se bo na sprevrženi incident, ki ga je sam zakuhal prejšnji konec tedna na dirki svetovnega prvenstva v motociklističnem razredu moto 2, veliki nagradi San Marina v Misanu, odzval italijanski voznik Romano Fenati. Ni trajalo dolgo, da je potegnil drastično potezo, javno priznal, da ne more sleherni trenutek krotiti živcev in pri rosnih 22 letih (in pol) sklonjene glave zapečatil športno pot, na kateri je lani postal svetovni podprvak v najšibkejšem razredu.


Manzija spravil v nevarnost


Spomnimo: Fenati, ki je bil že pred leti – kljub nespornemu talentu – zaradi nedostojnega in nedoraslega vedenja izpljunjen iz dirkaške akademije Valentina Rossija, je na nedeljski dirki med vožnjo z ramo ob rami na ciljni ravnini pri hitrosti skoraj 200 km/h potegnil zavorno ročico na motociklu rojaka Stefana Manzija, s katerim se je malo prej zapletel v bližnje srečanje. Manzi je po nevarnem Fenatijevem manevru za trenutek izgubil nadzor nad »konjičkom«, a se odzval trezno in se k sreči izognil najhujšemu.


Težave s krotenjem jeze


Sprva si je prislužil diskvalifikacijo na dirki, nato prepoved tekmovanja na dveh preizkušnjah, nazadnje pa še udarec delodajalca, moštva Marinelli Snipers, ki se je javnosti opravičil za nešportno dirkačevo potezo in mladega Italijana vrgel na cesto. »Prišel je trenutek za slovo. Konec je, nasvidenje!« je Fenati obelodanil konec kariere in besede še podkrepil: »Priznam, da imam težave s krotenjem jeze, prav na ta račun sem se odločil za strokovno pomoč. Lani sem bil med najbolj discipliniranimi vozniki. Tudi v Misanu, prisežem, nisem nikomur želel nič slabega.«
 

Komentarji: