Fenati zaradi nedopustne poteze diskvalificiran, kaznovan in odpuščen (VIDEO)

Italijanski motociklist v razredu moto 2 je na VN San Marina tekmecu med vožnjo po ravnini stisnil zavorno ročico.
Fotografija: Fenatija je najprej dočakal suspenz, nato še predčasna prekinitev pogodbe. FOTO: Max Rossi/Reuters
Odpri galerijo
Fenatija je najprej dočakal suspenz, nato še predčasna prekinitev pogodbe. FOTO: Max Rossi/Reuters

Misano – Nesramna poteza italijanskega motociklista v svetovnem prvenstvu razreda moto 2, Romana Fenatija, na dirki za veliko nagrado San Marina v Misanu je dvignila oblak prahu v športni javnosti, danes pa doživela tudi epilog. Lanski podprvak v najšibkejšem razredu je namreč rojaku Stefanu Manziju med vožnjo po ravnini stisnil zavorno ročico, zaradi česar si je najprej prislužil diskvalifikacijo, nato zaradi neprimernega obnašanja prepoved nastopa na dveh dirkah, nazadnje pa ga je odpustil še dosedanji delodajalec, moštvo Marinelli Snipers.


Okrnjen tudi ugled moštva


»Zaradi nešportnega in nevarnega obnašanja, ki krni tudi ugled ekipe, smo z Romanom prekinili sodelovanje. Z velikim obžalovanjem ocenjujemo, da je njegova neodgovorna poteza ogrozila tekmečevo življenje. Za takšen izpad ni opravičila! Od danes naprej ne bo z nami sodeloval na nobeni dirki več. Vsi, ki smo ga doslej podpirali, se tudi opravičujemo navijačem,« so zapisali v moštvenem sporočilu za javnosti. Italijan je imel sicer z Marinellijem veljavno še enoletno pogodbo.


Dirkačevo opravičilo


»Opravičujem se celotnemu športnemu svetu. Ko sem se zjutraj zbudil, sem upal, da je bila le nočna mora. Storil sem veliko neumnost, nisem se vedel kot gospod. Ne bi se smel na takšen način odzvati na izzivanje. Kritike so upravičene, razumem jih in spoštujem. Sem zelo impulziven, toda nikogar nisem želel poškodovati. Ne želim iskati opravičil za svoje dejanje, želim se le opravičiti vsem,« pa se je Fenati, ki je bil pred tremi leti zaradi nedopustnega vedenja izključen iz Rossijeve akademije, javno opravičil.
 

Komentarji: