Film z družinskimi člani, vendar brez glavne novice

Film bodo v Nemčiji in Švici prvič predvajali 5. decembra letos.

Objavljeno
13. maj 2019 09.29
Posodobljeno
13. maj 2019 09.38
O Michaelu Schumacherju so posneli že več filmov, tokrat je prvič sodelovala njegova družina. FOTO: Reuters
Življenjska zgodba Michaela Schumacherja je idealna za filmsko upodobitev, saj premore številne izjemne dosežke, a tudi nesrečni smučarski padec pred petimi leti.
 
V Nemčiji so tako posneli film o najuspešnejšem dirkaču formule 1 vseh časov, njegova dodana vrednost pa je, da ima vso podporo družinskih članov in prijateljev, ki bodo tudi spregovorili na velikem platnu.

image
Spregovoril bo tudi Mick Schumacher. FOTO: Reuters

 
Film bodo v Nemčiji in Švici prvič predvajali 5. decembra letos. Na filmskem festivalu v Cannesu bodo pokazali krajši napovedni posnetek, obenem se bodo tuje produkcijske hiše lahko potegovale za nakup licenčnih pravic.
 
Nemški mediji poročajo, da bodo v filmu predstavili Schumacherjevo življenjsko zgodbo od otroških dni, ko je blestel v kartingu, pa vse do uspehov v formuli 1, ko je bil kar sedemkrat svetovni prvak. V filmu ne bodo manjkali niti njegovi črni trenutki, ko je nekajkrat poskušal priti do zmage z nešportnimi potezami. Prav tako bodo spregovorili o njegovi smučarski nesreči, ko je zaradi udarca v glavo pristal v komi.

image
Miachaelova žena Corina Schumacher je prav tako sodelovala pri snemanju. FOTO: AFP

 
Kljub temu verjetno ne bodo razkrili, kakšno je sedanje Schumacherjevo stanje. Ugibanj je veliko, toda uradno nihče ne ve, ali se zaveda okolice, ali lahko govori, posluša ali hodi. Trenutno menda večino časa preživi v vili na Mallorci, ki jo je Schumacherjeva družina kupila od Florentina Pereza, predsednika madridskega Reala.