Francozu dvojček v Jerezu

Tudi na drugi dirki elitnega razreda za SP v motociklizmu je bil najboljši vzhajajoči francoski as Fabio Quartararo.
Fotografija: Fabio Quartararo je bil že drugič zapored nepremagljiv. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Fabio Quartararo je bil že drugič zapored nepremagljiv. FOTO: Javier Soriano/AFP

V Jerezu je bila danes še druga dirka v svetovnem prvenstvu motociklističnega razreda motogp, tokrat za VN Andaluzije.

In potem ko je bil že v včerajšnjih kvalifikacijah najhitrejši Fabio Quartararo (Yamaha), je zdaj zmagal že drugič v sezoni kraljevske kategorije motoGP. Prejšnji teden je zgodbo odprl z zmago na veliki nagradi Španije, ta je bila njegova prva v karieri.

Obenem je najbolje štartal tudi na današnji dirki, v uvodnih krogih mu je poskusil slediti neuničljivi Valentino Rossi (Yamaha), pozneje dolgo dirkal na 3. mestu za novim francoskih asom in Francescom Bagnalo (Ducati), a slednji se je v izjemno visokih temperaturi zraka (38 stopinj), ki je tokrat pospremila predstavo v Jerezu, znašel v težavah z motorjem, zdrsnil z mest za stopničke, kamor pa se je nato z izjemnim napadom prebil Maverick Viñales (Yamaha). V silovitem finišu je osvojil 2. mesto, le izjemnega Francoza ni mogel ugnati. Veliko nedeljo Yamahe pa je s tretjo stopničko zaokrožil Rossi.

»Res sem nove zmage in verjamem, da so se doma že kar napili od sreče. Bila pa je to ena težjih dirk zame doslej,« je takoj po zmagi št. 2 poudaril francoski dirkač, tudi veliki šampion Rossi pa se je 3. mesta veselil, kot bi zmagal. »Po težkem obdobju smo se dela lotili drugače, spet uživam, ker smo na pravi poti.«



Čeprav ni zmagal, je bil s prikazanim zelo zadovoljen tudi Valentino Rossi. FOTO: Javier Soriano/AFP
Čeprav ni zmagal, je bil s prikazanim zelo zadovoljen tudi Valentino Rossi. FOTO: Javier Soriano/AFP

 

Marquezove bolečine prehude


Branilec naslova svetovnega prvaka Marc Marquez (Honda), ki še ni dobro okreval po torkovi operaciji zlomljene desne nadlahtnice, je na tretjem prostem treningu z zaostankom 1,298 sekunde zasedel 19. mesto. Ker mu nato na začetku kvalifikacij počasnejše skupine ni šlo dosti bolje, je hitro obupal in svoj »jekleni konjiček« parkiral v garaži. Kakor vse kaže, so bolečine v njegovi roki vendarle prehude. Zaradi njih je 27-letni španski šampion že pred dirko končal tekmovalni vikend v Jerezu.

Tekmovalna karavana se bo zdaj preselila v srednjo Evropo: 9. avgusta bo v Brnu dirka za VN Češke, en teden pozneje pa na Spielbergu za VN Avstrije.
 

Preberite še:

Komentarji: