Gajser drugi v kvalifikacijah v Belgiji

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v kvalifikacijah pred dirko v Belgiji zaostal le za Maxom Anstiejom. 

Objavljeno
03. avgust 2019 19.04
Posodobljeno
03. avgust 2019 19.25
Tim Gajser drvi proti naslovu svetovnega prvaka. FOTO: Roman Šipić/Delo
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Bruselj - Tim Gajser, vodilni motokrosist svetovnega prvenstva razreda MXGP, bo nedeljsko dirko v belgijskem Lommelu začel z drugega izhodišča. V današnjih kvalifikacijah ga je premagal le Britanec Max Anstie.

Gajser je najhitreje začel kvalifikacijsko preizkušnjo, a ga je nato Britanec prehitel in si privozil štiri sekunde naskoka. Za Gajserjem je bil tretji Francoz Romain Febvre, ki pa je zaostal že 25 sekund. Prvo peterico sta zaokrožila Švicar Arnaud Tonus in Belgijec Jeremy van Horebeek.

Pred 14. dirko SP ima Tim Gajser v boju za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP že 177 točk prednosti pred zasledovalci. Prejšnji teden v Loketu se je sicer končala serija njegovih zmag v SP, ko je nanizal osem zaporednih uspehov, toda tudi z drugim mestom je naredil nov korak do naslova prvaka.
 

Že skoraj 200 točk naskoka za Gajserja


Gajser ima namreč že 582 točk, Švicar Jeremy Seewer - danes je bil sedmi - na drugem mestu 405, tretji je Francoz Gautier Paulin, ki je danes pristal na 11. mestu, s 379. V elitnem razredu MXGP bo tokrat spet nastopil tudi Klemen Gerčar, ki je prejšnji teden na Češkem zaradi bolezni dirko izpustil. Danes je bil v kvalifikacijah 31.

V razredu MX2 se bo za točke svetovnega prvenstva v Belgiji potegoval mladi Jan Pancar; v kvalifikacijah je bil 18., dobil jih je Španec Jorge Prado.

Prva nedeljska vožnja razreda MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri, v MX2 pa bodo dirkači vožnji začeli ob 13. in 16. uri.