Gajser kraljuje tudi na mivki

V Latviji je Tim Gajser dobil še četrto dirko v svetovnem prvenstvu zapored. Herlings in Cairoli poškodovana. 
Fotografija: Tim Gajser je zmagal četrtič zapored. Foto HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser je zmagal četrtič zapored. Foto HRC

Kegums – Slovenski motokrosistični as Tim Gajser je vnovič ujel šampionsko formo, s katero je postal svetovni prvak. Po nekoliko slabšem začetku sezone je zdaj nanizal štiri zaporedne zmage v svetovnem prvenstvu, zadnjo na mivki v Kegumsu, kjer je po smoli največjega tekmeca Antonia Cairolija še povečal prednost v skupnem seštevku.

Dirkaški vikend v Latviji se za Gajserja ni začel najbolje, čeprav je prvič po dveh letih vozil z rdečo tablico vodilnega dirkača v svetovnem prvenstvu. Po težavah v kvalifikacijah je prvo dirko začel iz ozadja, na koncu je iztržil šesto mesto. Prava drama se je odvijala v ospredju, kralj mivke Jeffrey Herlings je na ogrevanju padel, nato pa tudi s pomočjo izkušenj dobil prvo dirko.

Za Herlingsa je bila to šele druga dirka v tej sezoni, potem ko si je v pripravljalnem obdobju zlomil kost v stopalu, pregledi po prvi dirki v Latviji pa so pokazali, da Herlingsa spet čaka dolg tekmovalni premor: »Padec na ogrevanju ni bil resen, a mi je Jasikonis nato zapeljal čez že tako načeto stopalo in bolečine so bile zelo hude. Prvo dirko sem nekako še uspel odpeljati in tudi zmagati, pred drugo pa smo se z ekipo odločili, da ne bomo tvegali. Res imam smolo.« Šokiran je bil tudi šef ekipe Red Bull KTM Dirk Gruebel: »V šoku smo, zaenkrat izgleda, kot da je gleženj zlomljen, zato bo Jeffrey odšel na dodatne preglede, jutri bomo lahko povedali kaj več.« S poškodbami se bori tudi veteran Cairoli, najbližji zasledovalec Gajserja v svetovnem prvenstvu, ki je na prvi dirki iztržil tretje mesto.
 

Cairoli poškodovan


Vodstvo Gajserja je bilo v nevarnosti, zato je v drugo šel na polno že na štartu, hitro se je prebil v ospredje in brez večjih težav tudi ostal na prvem mestu, s 40 točkami je postal tudi skupni zmagovalec VN Latvije: »Spet je za mano neverjeten dan, na prvi dirki sem zelo trpel, prav tako kot na včerajšnjih kvalifikacijah, v drugo pa sem našel prave občutke na motorju. Začel sem dobro in se prebil na vrh, bitka z Jeremyjem Feewerjem je bila zelo dobra. Sem brez besed, zmaga mi pomeni ogromno, spet pa ne bi šlo brez izvrstne ekipe.«

V drugi vožnji je Cairoli še enkrat padel in odstopil, glede na reakcijo iz boksov je utrpel poškodbe roke in rame. Ostal je brez točk, zato je Gajser svojo prednost v skupnem seštevku povečal na 34 točk. Naslednja dirka bo prihodnji konec tedna v Nemčiji.

Komentarji: