Gajser na prizorišču, na katerem še nima stopničk

Karavana MXGP na mivki v Belgiji. Naslov svetovnega prvaka za Gajserja vse bližje.
Fotografija: Tima Gajserja čaka dirka v Belgiji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tima Gajserja čaka dirka v Belgiji. FOTO: Leon Vidic/Delo

Tim Gajser se je po dirki za svetovno prvenstvo v elitnem MXGP na Češkem odpravil neposredno v Belgijo, kjer je opravil testiranja pred jutrišnjo dirko (ob 14. in 17. uri). Lommel velja v tekmovalnem koledarju za najzahtevnejše motokrosistično prizorišče. Haloški as se je mivki, ki ga čaka v Belgiji, v pripravljalnem obdobju še posebej posvečal.

»Podlaga bo povsem drugačna kot v Loketu. Letos sem veliko treniral na pesku na Hrvaškem, saj sem vedel, da moram to izpiliti,« je povedal dirkač, ki lovi svoj tretji naslov svetovnega prvaka, drugega v razredu MXGP. Čeprav ima pet dirk pred koncem sezone v skupnem seštevku veliko prednost pred zasledovalci – Jeremy Seewer na drugem mestu za 22-letnikom zaostaja za 177 točk, zaloga je večja od treh dirk in pol –, pravi, da skuša čim manj razmišljati o lovoriki, saj bi se rad zbral za vsako preizkušnjo posebej.

Slovenski motokrosist je vse bližje svojemu drugemu naslovu svetovnega prvaka v elitnem MXGP. FOTO: HRC
Slovenski motokrosist je vse bližje svojemu drugemu naslovu svetovnega prvaka v elitnem MXGP. FOTO: HRC


Po Lommlu – zanimivo, Gajser tu še nikoli ni osvojil stopničk, tudi v razredu MX2 ne – bodo dirkači tekmovali še v Italiji, na Švedskem in Turčiji, finale sezone pa bo 15. septembra na Kitajskem.

»Za nami je poln teden, pripravljeni moramo biti na vse. Na Češkem smo imeli nor vikend, ogromno Timovih navijačev se je podalo na dolgo pot, da bi spremljalo njegove nastope in proslavljalo z njim. Čudovito je bilo. Zdaj smo osredotočeni na nove stopničke, s katerimi bi bila lovorika domala že njegova,« je dejal Hondin šef Marcus Pereira de Freitas.

Na štartu v eliti bo tudi Klemen Gerčar, ki mu je na Češkem bolezen preprečila nastop na dirki. V razredu MX2 pa se bo dokazoval Jan Pancar.

Komentarji: