Gajser zmagal v prvi vožnji VN Latvije

Nadaljevanje SP v motokrosu v znamenju slovenskega zvezdnika.

Objavljeno
09. avgust 2020 13.09
Posodobljeno
09. avgust 2020 13.43
Tim Gajser je spet na zmagoviti poti. FOTO: Matej Družnik
P. Z, STA
P. Z, STA
Riga - Slovenski zvezdnik Tim Gajser (Honda) je bil najhitrejši v prvi vožnji velike nagrade Latvije za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP. Druga dirka bo ob 15. uri.

Gajser, ki si je včeraj privozil najboljši štartni položaj, je uvodni del opravil na čelu, a ga je kmalu nato prehitel Nizozemec Glenn Coldenhoff. Ta si je privozil 1,5 sekunde prednosti. Ostali so bili že po nekaj krogih več kot pet sekund za vodilnima, po sedmih že več kot sedem. Nato je na čelo znova prišel Gajser in si po desetih krogih priboril že 2,7 sekunde prednosti.

Dva kroga pozneje je Coldenhoff zaostajal že več kot pet sekund. Gajser je na koncu lahko tudi nekoliko popustil, po 17 krogih je v cilj 1,9 sekunde za njim prišel Coldenhoff, tretji je bil Francoz Romain Febvre (+4,8), četrti pa Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM, +5,9), ki pred Gajserjem vodi v prvenstvu in je njegov glavni tekmec za končni naslov.

image
Tim Gajser je štartal najhitreje. FOTO: Matej Družnik


V MX2 je bil v prvem nastopu najboljši Francoz Tom Vialle, ki prepričljivo vodi v prvenstvu tega razreda, Jan Pancar (KTM) je bil 24. Zaostal je minuto in 59,007 sekunde.
 

Znova na stezi


Z današnjo VN Latvije se po petih mesecih premora zaradi pandemije novega koronavirusa nadaljuje SP v motokrosu, kjer Gajser lovi svoj tretji naslov.

V letošnji sezoni so odpeljali le marčevski preizkušnji v Matterley Basinu in Valkenswaardu. Na obeh je 23-letni Gajser osvojil drugo mesto, zaostal je le za Herlingsom, ki je imel pred nastopom v Kegumsu v SP devet točk prednosti.