Gajser na Švedskem tik pod vrhom

Tokrat je bil najboljši Nizozemec Glenn Coldenhoff.
Fotografija: Tim Gajser je tudi na Švedskem pokazal vrhunsko raven pripravljenosti. FOTO Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser je tudi na Švedskem pokazal vrhunsko raven pripravljenosti. FOTO Matej Družnik/Delo

Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, resda prvega nastopa na dirki za VN Švedske ni prestal v šampionsko brezhibnem slogu, a vseeno je tudi en teden po velikem slavju v Imoli, kjer si je že zagotovil skupno lovoriko sezone, začel selo spodobno,. V prvem nastopu je bil 3., hitrejša od njega sta bila le Nizozemec Glenn Coldenhoff in Francoz Romain Febvre. V drugiem nastopu pa se ni dal, bil je najhitrejši med vsemi.

Dolgo je bil blizu nove skupne zmage, saj je bil videti prepričljiv, v tej drugem nastopu je bil najhitrejši, a ko se je Nizozemec Coldenhoff prebil na 2. mesto, je bil skupni zmagovalec dneva tako on. Nizozemec je zbral 47 točk, Gajser 45, tretji je bil Latvijec Pauls Jonass (38). Skupno je v razvrstitvi SP Gajser prvi s 709 točkami, Švicar Jeremy Seewer, tokrat 4., je s 511 drugi, tretji je Francoz Gautier Paulin (468), ki je bil tokrat v Uddevalli šesti.

V razredu MX2 je na Švedskem nastopil Jan Pancar, zasedel je skupno 16. mesto. Slavil je Francoz Tom Vialle pred Nizozemcem Calvinom Vlaandernom in Špancem Jorgejem Pradom.

Do konca sezone sta še dve dirki, naslednja bo 8. septembra v Afyonkarahisarju za VN Turčije.

Preberite še:

Komentarji: