Glušičeva in Selak uvodoma korak pred konkurenco

Člana slovenske paraplezalne reprezentance sta odlično odprla sezono s prepričljivima zmagama na mastersu v Imstu.

Objavljeno
11. julij 2017 10.24
J. P.
J. P.

Imst - Člana slovenske paraplezalne reprezentance Tanja Glušič (Ravne) in Gregor Selak (Gre gor) sta odlično odprla sezono s prepričljivima zmagama na tradicionalnem mastersu v Imstu. Ta je vselej odlično obiskan in poteka v še bolj sproščenem ozračju kot preizkušnje svetovnega pokala. Na dvodnevnem tekmovanju se vsi udeleženci pomerijo v šestih smereh.

»Gre za pravi plezalni praznik, na katerem se lahko vsi prepričajo, da naš šport resnično ne pozna omejitev in da tudi paraplezalce ženejo ista strast, motivacija in iskanje popolnega gibanja navzgor. V močni konkurenci držav od Irana do Indije in prek cele Evrope - z izjemo francoske ekipe - smo tudi Slovenci vnovič dokazali, kaj pomenimo v plezanju,« se je upravičeno smejalo selektorju Juriju Ravniku.

»Tako Tanja kot Gregor sta sezono začela dominantno z zmagama in izjemnim plezanjem. Gregor je v kategoriji Rp3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem) vseh šest smeri kot edini preplezal do vrha. To potrjuje, da njegova trenutna motivacija sega še nekoliko dlje in je ta sezona predvsem priprava za svetovno prvenstvo. Tudi Tanja je v kategoriji B2 (omejitve vida) suvereno zmagala, njeno odlično pripravljenost pa potrjuje podatek, da je imela najboljši rezultat tudi glede na tekmovalke iz višje kategorije B3 in bil bila celo druga, če bi tekmovala z močno konkurenco fantov iz B2,« je strnil vtise Ravnik.