Hamilton spregovoril o težkem letu in boju z duševnimi težavami

Rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka v formuli 1 Lewis Hamilton se bori z duševnimi in čustvenimi težavami.
Fotografija: Lewis Hamilton z Valtterijem Bottasom, nekdanjim moštvenim kolegom in zdaj članom ekipe Alfa Romeo, pred parado dirkačev na VN Savdske Arabije. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton z Valtterijem Bottasom, nekdanjim moštvenim kolegom in zdaj članom ekipe Alfa Romeo, pred parado dirkačev na VN Savdske Arabije. FOTO: Andrej Isaković/AFP

Na družabnih omrežjih je dirkač Mercedesa Lewis Hamilton spregovoril o »težkem letu« s številnimi pretresi. »Včasih je težko ostati pozitiven,« je dodal 37-letni Britanec.

»Že dolgo se borim z duševnimi in čustvenimi težavami, da grem naprej, je zame velik napor. A moram se boriti še naprej, še veliko je treba narediti in doseči v življenju,« je objavil Hamilton v zgodbi na instagramu.

Hamilton ob tem ni navedel konkretnih okoliščin, je pa nagovoril svojih 27,4 milijona sledilcev in jih opogumil, da so takšna »težka čustva« legitimna in jih opogumil, da »niso sami« in da »lahko skupaj prebrodimo težave«. Pri čemer je zelo pomembna hvaležnost, je še zapisal.

S športnega vidika je imel sedemkratni svetovni prvak doslej naporno sezono. Po spremembi tekmovalnih pravil v formuli 1 je Hamilton ta čas peti na lestvici voznikov svetovnega prvenstva.

Preberite še:

Komentarji: