Hirscher »preživel« kajakaški izziv

Na ekstremni preizkušnji Dolomitenmann v Lienzu Kuhar, Hančič, Hribovšek in Frančeškin do 16. mesta.

Objavljeno
11. september 2016 14.24
Marcel Hirscher
J. P.
J. P.

Lienz - Avstrijski smučarski as Marcel Hirscher, 27-letni dobitnik petih zaporednih velikih kristalnih globusov, se je slab mesec in pol pred začetkom nove tekmovalne zime s tradicionalnim ledeniškim uvodom v Söldnu preizkusil v ekstremnih razmerah, na enem največjih avstrijskih septembrskih športnih spektaklov, preizkušnji Dolomitenmann v Lienzu. Na njej tekmujejo štiričlanske ekipe v štirih disciplinah - gorskem teku (12 kilometrov, 2000 višinskih metrov), padalstvu (tek na vzletišče s celotno opremo pred skokom), gorskem kolesarstvu (26 kilometrov, 1600 višinskih metrov) in kajakaštvu (začetni sedemmetrski skok s štartne rampe v vodo pred veslaškim delom).

Hirscher je bil član amaterske zasedbe Wings For Life, ki je med stoterico ekip, ki so ugledale cilj (deset jih je bilo diskvalificiranih), zasedla 67. mesto, sam pa je bil med kajakaši povsem pri repu uvrščenih, za najhitrejšim je zaostal kar debelih 22 minut! Ob njem so moštvene barve branili še nekdanji odlični smučarski skakalec Andreas Goldberger (preizkusil se je v teku), padalec Wendelin Ortner in deskar na snegu Benjamin Karl, ki je kolesaril. Zmage s skoraj dveminutnim naskokom se je veselila profesionalna Red Bullova četverica v postavi Anton Palzer, Paul Guschlbauer, Alban Lakata in Harald Hudetz.

Nastopile so tudi tri slovenske zasedbe, od tega dve profesionalni. Moštvo I Feel Slovenia (Nejc Kuhar, Klemen Hančič, Boštjan Hribovšek in Maks Frančeškin) je na odličnem 16. mestu za zmagovalci zaostala 37 minut, Kuhar je zabeležil trinajsti čas med gorskimi tekači, Frančeškin pa štirinajstega med kajakaši. Ekipa SLO (Rok Bratina, Zlatko Koren, Aleš Boškin in Andrej Bijuklič) je bila štiri mesta slabša, še posebej pa se je izkazal mladi Tolminčan Bratina s sedmim tekaškim časom. Amaterska zasedba Be Xtreme Squad (Danilo Šimnic, Anže Pristov, Rok Grilc, Rok Bombač) je končala mesto pred Hirscherjem (66.).