Hrvaški tenisači dobili »nogometni« sprejem

Hrvaški tenisači so včeraj osvojili Davisov pokal, v finalu so premagali Francijo, danes jih je v Zagrebu pozdravila velika množica ljudi. 

Objavljeno
26. november 2018 21.33
Posodobljeno
26. november 2018 21.37
Hrvate je pozdravila navdušena množica na trgu Bana Jelačiča. FOTO: Reuters
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Zagreb - Hrvaški teniški reprezentanci, ki je v nedeljo osvojila Davisov pokal, so na osrednjem zagrebškem Trgu bana Josipa Jelačića pripravili sprejem, največje ovacije pa je doživel prvi hrvaški »lopar« Marin Čilić. To je bil drugi večji športni sprejem na tem trgu leta po vrnitvi srebrne hrvaške nogometne reprezentance s svetovnega prvenstva v Rusiji.

»Bonjour Zagreb,« je po navedbah hrvaške agencije Hina naprej vzkliknil Čilić in nato dodal. »To je neverjetno, kot iz sanj. Hvala vam, vsem smo pokazali, da smo najboljši.«

image
Hrvate je pozdravila navdušena množica na trgu Bana Jelačiča. FOTO: Reuters


Hrvaška si je Davisov pokal priborila v Lillu po finalni zmagi s 3:1 nad gostiteljico Francijo, kar ji je uspelo drugič v zgodovini. Poleg Marin Čilić z dvema zmagama je bil v finalu drugi mož s posamičnim slavjem še Borna Ćorić, v dvojicah sta izgubila Mate Pavić in Ivan Dodig, kapetan Željko Krajan pa je lahko na prejšnjih dvobojih računal še na Franka Škugorja, Viktorja Galovića in Nikola Mektića.

Pred 13 leti sta Davisov pokal v Bratislavi po zmagi nad Slovaško osvojila Mario Ančić in Ivan Ljubičić, ekipo pa je vodil Nikola Pilić.