Nov hud udarec za slovensko reprezentanco pred odhodom v Minsk

Vrhunski judoistki Andreji Leški nastop na skorajšnjih evropskih igrah preprečila poškodba rame.

Objavljeno
18. junij 2019 16.56
Posodobljeno
18. junij 2019 17.24
Andreja Leški bo zaradi poškodbe rame izpustila evropske igre v Minsku. FOTO: Miha Šimnovec
Ljubljana – Zaradi poškodbe rame, ki jo je dobila na sklepnih pripravah v Poreču, je morala svoj nastop na evropskih igrah v glavnem mestu Belorusije tik pred zdajci odpovedati tudi Koprčanka Andreja Leški, ki je na lestvici svetovne zveze (IJF) v kategoriji do 63 kilogramov ta čas šesta, le tri mesta za prav tako v Minsku odsotno Tino Trstenjak.

»Zares sem žalostna, ker se zaradi poškodbe ne bom mogla boriti na evropskih igrah,« je sporočila 22-letna judoistka Bežigrada, ki si je letos na turnirjih za svetovni pokal izbojevala že tri kolajne v kategoriji do 63 kilogramov – bronasti na tekmovanjih za grand slam v Parizu in Düsseldorfu ter zlato na veliki nagradi v Marakešu.

To je nov hud udarec za slovensko reprezentanco, v kateri zdaj v Minsku ne bo obeh naših najboljših judoistk. Že prej se je namreč zaradi poškodbe kolena s seznama prečrtala tudi Tina Trstenjak. Na srečo pri olimpijski prvakinji iz Ria de Janeira 2016, ki že vadi po prilagojenem programu celjskega trenerja Marjana Fabjana, vsaj ne bo potrebna operacija. V slovenski paradni kategoriji do 63 kilogramov bo tako naše barve v beloruski metropoli branila zgolj mladinska evropska prvakinja Lia Ludvik.