Italijan z novim rekordom že do osme zmage

Med Slovenci je bil na gorsko-hitrostni dirki Petrol Ilirska Bistrica najhitrejši lokalni matador Milan Bubnič.
Fotografija: Italijanski dirkač Simone Faggioli je bil z normo M20FC (na fotografiji) prepričljivo najhitrejši na progi od Ilirske Bistrice do Šembij. FOTO: Luka Gregorič
Odpri galerijo
Italijanski dirkač Simone Faggioli je bil z normo M20FC (na fotografiji) prepričljivo najhitrejši na progi od Ilirske Bistrice do Šembij. FOTO: Luka Gregorič

Ilirska Bistrica – Na jubilejni 25. gorsko-hitrostni dirki Petrol Il. Bistrica je še osmič zmagal Italijan Simone Faggioli (norma M20FC), ki je za nameček na prvi dopoldanski preizkušnji s časom 1:57,469 izboljšal tudi svoj rekord proge iz leta 2017.

Najbolj se mu je z enakim dirkalnikom približal Francoz Goeffrey Schatz, ki je na drugem mestu zaostal za 1,853 sekunde, tretji pa je bil Faggiolijev rojak Christian Merli (osella FA 30 zytek LRM, + 3,859). Italijana ostajata tudi edina kandidata za osvojitev letošnjega naslova evropskega prvaka. Odločitev o tem, kdo bo osvojil lovoriko, bo padla 15. septembra na dirki v Buzetu.
Milan Bubnič se je z lancio delto HF integrale veselil zmage za državno prvenstvo. FOTO: Luka Gregorič
Milan Bubnič se je z lancio delto HF integrale veselil zmage za državno prvenstvo. FOTO: Luka Gregorič


Od Slovencev je bil – četudi brez treninga – najhitrejši lokalni matador Milan Bubnič (lancia delta HF integrale), ki je v absolutni konkurenci z zaostankom 56,310 sekunde pristal na 25. mestu. V generalni razvrstitvi za državno prvenstvo je bil drugi Rado Raspet (audi R8 GT3, + 7,623), tretje mesto pa si je pridirkal Janko Čebron (mitsubishi lancer EVO IX, + 9,460).

Še več sta za Bubničem zaostala njegova velika tekmeca v boju za naslov državnega prvaka Aleš Prek (honda civic type-R, + 29,282) s petim in Matevž Čuden (renault clio, + 32,687) s sedmim mestom.

Komentarji: