Italijanski tisk: Novi Ferrarijev avtogol

Potem ko se je Max Verstappen (Red Bull) po zmagi v Budimpešti še bolj približal novi lovoriki, so pri sloviti italijanski ekipi prižgali alarm.
Fotografija: Charles Leclerc po 6. mestu v Budimpešti zdaj že za 80 točk kot skupno drugouvrščeni v razvrstitvi SP zaostaja za vodilnim Maxom Verstappnom FOTO: Aleksander Nemjonov/AFP
Odpri galerijo
Charles Leclerc po 6. mestu v Budimpešti zdaj že za 80 točk kot skupno drugouvrščeni v razvrstitvi SP zaostaja za vodilnim Maxom Verstappnom FOTO: Aleksander Nemjonov/AFP

Potem ko tudi odmevna dirka svetovnega prvenstva F! v Budimpešti ni napovedala Ferrarijevega premika navzgor, je zavrelo tako v sami ekipi kot tudi med številnimi privrženci te ekipe. Temu primerno pa so bila tudi ostra peresa italijanskih poročevalcev.

»Rdeča katastrofa! Ferrari si je zabil novi avtogol,« je s prizorišča poročala Gazzetta dello Sport ter tako kot drugi zapisala besede samokritike, ki sta jih izrekla moštvena voznika Charles Leclerc (»Zdaj moramo v dneh tekmovalnega oddiha videti, kje lahko zadevo izboljšamo.«) in Carlos Sainz (»Storili smo nekaj korakov nazaj in smo iz tedna v teden slabši.«)

Ferrarijev tabor po še enem porazu v sezoni, pred katero je stroka napovedovala, da ima prav ta ekipa najboljše vozilo, prižiga alarm, Max Verstappen iz Red Bulla pa zdaj z 80 točkami prednosti na vrhu skupne razvrstitve drvi k novi lovoriki. In botruje še večji evforiji med Nizozemci, ki so bili v svoji znani oranžni opravi redni obiskovalci reprezentančnih nogometnih tekem, zdaj pa jih še kako dobro spoznavajo tudi na dirkah formule 1. Vikend v Budimpešti je dejansko zaznamovalo »oranje«.

Preberite še:

Komentarji: