Iza Mlakar prestopila k evropskim prvakinjam

Odbojkarica Nove KBM Branika bo poslej nosila dres italijanske zasedbe Igor Volley Novara.

Objavljeno
15. junij 2019 15.00
Posodobljeno
15. junij 2019 17.14
Iza Mlakar (levo) bo karier nadaljevala v Italiji. FOTO: Tadej Regent/Delo
STA
STA
Ljubljana - Odbojkarica šestnajstkratnih državnih prvakinj iz Maribora, Nove KBM Branika, Iza Mlakar se je odločila za nov izziv. Korektorica, članica slovenske reprezentance, je podpisala enoletno pogodbo z italijansko ekipo Igor Volley Novara, ki je v letošnji sezoni slavila v evropski ligi prvakinj.

»Za mano je sedem sijajnih, a tudi napornih sezon. Vesela sem, da odhajam veliko bolj zrela, kot sem bila pred štirimi leti, ko sem začutila željo po igranju v tujini, vendar sem zaradi študija medicine, ki sem ga vsa štiri leta usklajevala z odbojko, v Mariboru tudi ostala. Zdaj odhajam ponosna na vse, kar sem tukaj v Sloveniji dosegla in se hkrati veselim novih izzivov,« je sporočila Mlakarjeva.

»Novo poglavje v mojem življenja se začenja v sosednji Italiji, pri odbojkarskem klubu Igor Volley Novara. Klub mi je ponudil priložnost, ki sem jo z veseljem sprejela, saj verjamem, da bo to nov mejnik v moji karieri in podlaga za nadaljnji lastni razvoj. S klubom sem sklenila enoletno pogodbo. Igranje za takšen klub je zame velika čast in zavedam se, da hkrati tudi velika odgovornost. Tam se bom morala ponovno dokazati,« je sklenila slovenska korektorica.