Jadralki na svetovnem prvenstvu napredovali za devet mest

Tina Mrak in Veronika Macarol se dokazujeta na Japonskem. Drugi tekmovalni dan je bil uspešen.

Objavljeno
06. avgust 2019 15.43
Posodobljeno
06. avgust 2019 22.36
Tina Mrak in Veronika Macarol sta vse podredili projektu Tokio 2020. FOTO: Matej Družnik/Delo
M. F.
M. F.
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol se merita na svetovnem prvenstvu na Japonskem, kjer bodo prihodnje leto olimpijske igre. Vse sta podredili cilju Tokio 2020, večkrat sta že bili v deželi vzhajajočega sonca prav s tem namenom, okolje jima postaja vse bolj domače.

Vendar pa v letošnji vrhunec sezone v Enošimi v razredu 470 nista štartali, kot sta si želeli. Zalomilo se jima je prvi tekmovalni dan, danes, po drugem dnevu, pa sta popravili vtis in napredovali s 16. na 7. mesto. Danes so jadralke namreč opravile tri plove, Primorki pa sta z dvema drugima mestoma vidno popravili uvrstitev prvega tekmovalnega dne.
 

Do konca še šest regat


»Največja sprememba v primerjavi z včerajšnjim dnem je ta, da sva bolje štartali in bili od začetka v ospredju. Le v drugi regati se nama je štart ponesrečil in tudi vožnja ni bila optimalna,« je nastope ocenila Mrakova. »Razmere nama kar ustrezajo, tako da morava ostati osredotočeni, saj je do konca še šest regat. Vsi smo si zelo blizu, in ko se znajdeš v gneči ali ne jadraš na 'čistem' vetru, ostaneš v ozadju, od koder se potem težko prebiješ v ospredje flote. Zato imajo tudi druge posadke verjetno večja nihanja med posameznimi plovi,« je dodala Mrakova.

Domačinki Ai Kondo in Miho Jošioka sta se po petih plovih prebili v vodstvo, imata 16 točk. Slovenska posadka je na sedmem mestu s 35 točkami.