Janja Garnbret v finalu v Xiamenu četrta

Zmagala je Korejka Chae-hyun Seo. Druga slovenska športna plezalka Lučka Rakovec je zasedla šesto mesto.
Fotografija: Janja Garnbret na Kitajskem dokazuje, da je imela v Kranju le slabši dan. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret na Kitajskem dokazuje, da je imela v Kranju le slabši dan. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Sezona svetovnega pokala v težavnostnem športnem plezanju se bo končala v Aziji, prvo od zadnjih dveh preizkušenj ta konec tedna gosti kitajski Xiamen, kjer sta se v današnjem zgodnjepopoldanskem finalu za najvišja mesta merili tudi Slovenki Janja Garnbret in Lučka Rakovec.

Grnbretova je zasedla četrto mesto, Lučka Rakovec šesto. Zmagala je Korejka Chae-hyun Seo, druga je bila Japonka Akiyo Noguchi, tretja Korejka Jain Kim.
 

Trikrat do vrha


Dvajsetletna Korošica, letošnja trikratna svetovna prvakinja iz Hačiodžija, je sprva dokazala, da je imela na prejšnji preizkušnji svetovnega pokala pred domačim avditorijem v Kranju zgolj slab dan, saj je v današnji finale krenila kot ena od dveh tekmovalk, ki sta vse dosedanje tri smeri v Xiamenu, obe kvalifikacijski in polfinalno, preplezali do vrha. A je bila zatem v finalu četrta.

Lučka Rakovec je finale ujela tudi s kančkom sreče. FOTO: Roman Šipić/Delo
Lučka Rakovec je finale ujela tudi s kančkom sreče. FOTO: Roman Šipić/Delo


Korejka spet kaže zobe


Ob njej se je to posrečilo zgolj še 15-letni korejski senzaciji Chae-hyun Seo, ki je v tej sezoni Janjina najresnejša tekmica in ta hip tudi vodilna plezalka težavnostne sezone. Garnbretova je bila sicer v minulih treh sezonah na kitajskem prizorišču po enkrat prva (2016), druga (lani) in tretja (2017).


Kanček sreče za Lučko


Težavnostna evropska prvakinja, 18-letna Rakovčeva, pa je imela pri preboju v današnji finale tudi kanček sreče, saj si je po polfinalu delila mejno osmo mesto z Japonko Ai Mori, tako da je nastopila ena finalistka več kot običajno. Lučka je obe kvalifikacijski smeri zmogla do vrha, v polfinalu pa končala pri 33. oprimku.


Mia obtičala v polfinalu


Še tretja slovenska polfinalistka Mia Krampl v polfinalu dlje kot do 18. oprimka ni mogla, s čimer je zasedla 24. mesto, kar je njena najslabša uvrstitev v sezoni težavnostnega svetovnega pokala. Med moškimi sta brez današnjega polfinala ostala Anže Peharc na 27. in Jernej Kruder na 31. mestu.

Preberite še:

Komentarji: