Janja Garnbret najboljša tudi v kvalifikacijah težavnosti

V polfinale težavnosti je na svetovnem prvenstvu napredovalo pet slovenskih tekmovalk in dva tekmovalca.
Fotografija: Janja Garnbret je neustavljiva. Dan po naslovu svetovne prvakinje na balvanih (na fotografiji) je bila najboljša tudi v težavnosti. FOTO: Manca Ogrin
Odpri galerijo
Janja Garnbret je neustavljiva. Dan po naslovu svetovne prvakinje na balvanih (na fotografiji) je bila najboljša tudi v težavnosti. FOTO: Manca Ogrin

Po včerajšnji ubranitvi naslova svetovne prvakinje v balvanskem plezanju Janja Garnbret na Japonskem nadaljuje šampionski ritem. Najboljša je bila namreč tudi v današnjih kvalifikacijah v težavnostnem plezanju. Bila je edina, ki je dosegla vrh v obeh postavljenih smereh med tekmicami, poleg nje pa so v jutrišnji polfinale napredovale še štiri slovenske plezalke in dva plezalca.

Garnbretovi se je v kvalifikacijah najbolj približala domačinka Ai Mori, tretja je bila Belgijka Anak Verhoeven. Slovenske tekmovalke so pustile dober vtis na prvi stopnici, v polfinale so napredovale še Mia Krampl (7. mesto), Tjaša Kalan (12.), Lučka Rakovec (16.), Vita Lukan (18.). Korejska senzacija, 15-letna Če Hjon So, vodilna v težavnosti v svetovnem pokalu, je bila peta. 

V moških kvalifikacijah so trije dosegli vrh v obeh postavljenih smereh: Švicar Sascha Lehmann, Japonec Tomoa Narasaki in Avstrijec Jakob Schubert. Med petimi slovenskimi predstavniki sta v polfinale napredovala dva: Domen Škofic, ki je bil v kvalifikacijah 15., in Martin Bergant (24.).

Polfinale bo jutri zgodaj zjutraj po slovenskem času med 4. uro in 6.30, finale pa med 12. in 13. uro (ženske), takoj za plezalkami se bodo za odličja merili še plezalci.

Komentarji: