Jeseničani strelske vaje kronali s peto zmago (VIDEO)

Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Dobovec se bo drugič doslej, po sezoni 2015/16, meril med 16 moštvi v ligi prvakov.
Fotografija: Tadej Čimžar je Tylerja Rimmerja na hrbet poslal dvakrat. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Tadej Čimžar je Tylerja Rimmerja na hrbet poslal dvakrat. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Jesenice – Hokejisti SIJ Acronija Jesenic so se v sedmem dvoboju alpske lige (AHL) veselili pete zmage, pred 457 gledalci v Podmežakli so bili s 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) boljši od Kitzbühla, potem ko so sprožili kar 49 strelov. Med strelce so se vpisali Tadej Čimžar dvakrat (enkrat ob številčni premoči) ter Urban Sodja in Nik Pem (v prazno mrežo) po enkrat, častni gol za goste je ob igralcu več na ledu prispeval Adam Havlik, ki je v 33. minuti znižal na 1:2. Nov izziv, gostovanje pri Rittnu, čaka »železarje« v četrtek, medtem ko bo SŽ Olimpija v nedeljo pod Rožnikom pričakala Bregenzerwald.


Dobovec kljub porazu v elitnem delu lige prvakov


Podčetrtek – Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Dobovec je turnir glavnega dela lige prvakov v skupini 3 končal s porazom proti ruski Jugri (0:2, v 31. in 38. minuti je zadel Ivan Čiškala), a si kljub temu zagotovil igranje v elitnem delu med najboljšimi 16 moštvi, drugo doslej (po sezoni 2015/16). Varovanci trenerja Kujtima Morine so pred tem na turnirju v Podčetrtku odpravili ruski Sibirjak (3:0) in madžarski Berettyoujfalu (6:2) in zasedli drugo mesto v skupini, je poročala STA.

Tim Gajser ni v DP v vsej sezoni oddal nizi točke. FOTO: AP/AMZS
Tim Gajser ni v DP v vsej sezoni oddal nizi točke. FOTO: AP/AMZS


Gajser sezono končal brez oddane točke


Orehova vas – Z dirko v Radizelu se je končala sezona državnega prvenstva v motokrosu. Domačo prevlado je z novo zmago v razredu open pred velikim številom gledalcev potrdil nekdanji svetovni prvak Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser) s hondo, ki si je sicer lovoriko zagotovil že pred včerajšnjo preizkušnjo. Konkurenco si je pokoril še šestič letos in ni v celotni sezoni oddal niti točke, s čimer se je veselil že jubilejnega desetega naslova. Drugi je bil letošnji podprvak Klemen Gerčar (Brežice), tretji pa Theo Urbas (Slovenske Konjice). Šampionskih lovorik so se veselili še Luka Milec (MX2), Maks Mausser (MX 125), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Borut Koščak (veterani 40) in Bogomir Gajser (veterani 50), pokalne v razredu MX 50 pa Val Slavec.


Olimpijske igre mladih so odprte!


Buenos Aires – Več 100.000 gledalcev je sinoči pod milim nebom pred znamenitim obeliskom v središču Buenos Airesa spremljalo (brezplačno) odprtje tretjih olimpijskih igrah mladih, ki bodo v Argentini potekale prihodnjih dvanajst dni. Za popestritev je poskrbela akrobatska skupina Fierza Bruta, med mimohodom sodelujočih reprezentanc pa je slovensko zastavo vihtel jadralec Toni Vodišek. Osrednja govornika sta bila predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach in prvi mož Argentinec Mauricio Macri. V 32 disciplinah se bo za 286 kompletov odličij merilo 4000 športnic in športnikov iz 206 držav, tudi 26 obetavnih slovenskih.


71 praznih nabojev Kojotov


Phoenix – Hokejisti Arizone po dveh dvobojih nove sezone lige NHL ostajajo brez zmage, pa tudi brez doseženega zadetka. Enako kot že uvodoma na gostovanju v Dallasu (0:3) so bili tudi sinoči več pri strelu kot Rački iz Anaheima (razmerje kar 41:20), pa znova ostali praznih rok. Gostje so bili boljši z 1:0, mož odločitve je bil novinec Maxime Comtois, ki je odhod na drugi odmor prehitel za 32 sekund. Junak Anaheimovega uspeha je bil tudi vratar John Gibson, ki je bil na hudi preizkušnji, a zaklenil mrežo. Kojoti so torej vseh 71 strelov v sezoni sprožili v prazno.

IZIDI – New Jersey Devils : Edmonton Oilers 5:2, Buffalo Sabres : NY Rangers 3:1, Dallas Stars : Winnipeg Jets 5:1, NY Islanders : Nashville Predators 3:4, Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 1:5, Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 2:1 – po kazenskih strelih, Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 3:5, Minnesota Wild : Vegas Golden Knights 1:2 – po kazenskih strelih, St. Louis Blues : Chicago Blackhawks 4:5 – v podaljšku, Arizona Coyotes : Anaheim Ducks 0:1, Colorado Avalanche : Philadelphia Flyers 5:2, Calgary Flames : Vancouver Canoucks 7:4.

Preberite še:

Komentarji: