Jorge Lorenzo: Marc Marquez bo dirkal za Ducati

Trikratni svetovni prvak v kraljevskem motociklističnem razredu pred VN Italije meni, da njegov rojak počasi obupuje pri Hondi.
Fotografija: Ducati Team's Spanish rider Jorge Lorenzo attends a press conference ahead of the Malaysia MotoGP at the Sepang International circuit in Sepang on November 1, 2018. (Photo by Mohd RASFAN/AFP) Foto Mohd Rasfan Afp
Odpri galerijo
Ducati Team's Spanish rider Jorge Lorenzo attends a press conference ahead of the Malaysia MotoGP at the Sepang International circuit in Sepang on November 1, 2018. (Photo by Mohd RASFAN/AFP) Foto Mohd Rasfan Afp

Po štiritedenskem tekmovalnem premoru se bo konec tedna nadaljevalo svetovno prvenstvo v motociklizmu. Pred veliko nagrado Italije v Mugellu se je oglasil upokojeni šampion Jorge Lorenzo, najboljši v elitnem razredu motoGP v letih 2010, 2012 in 2015, ter potrdil, da se ljubezen med šestkratnim prvakom kraljevske konkurence Marcom Marquezom in Hondo vse bolj ohlaja.

»Marc počasi obupuje, saj po zadnjem zmagoslavju leta 2019 in nizu poškodb ne opazi nobenega napredka. Trenutno je šele 19. v SP, zato ga v prihodnosti vidim v drugem moštvu. Najverjetneje pri Ducatiju, čeprav mu finančna ponudba verjetno ne bo zelo všeč. Toda nekaj mora storiti. Star je 30 let in nima več neomejeno veliko časa,« meni 36-letni Lorenzo.

Športno kariero je končal po sezoni 2019, v zadnjem letu kot član Honde. Pred tem je dve sezoni tekmoval za Ducati, največje uspehe pa je dosegel z Yamaho, za katero je dirkal devet let (2008-2016).

Preberite še:

Komentarji: