Jorgić brez četrtfinala SP

Od udarnega Slovenca je bil v Durbanu boljši Kitajec Liang Jingkun
Fotografija: Darko Jorgić se na SP ni prebil v četrtfinale. FOTO: Remy Gros/ETTU
Odpri galerijo
Darko Jorgić se na SP ni prebil v četrtfinale. FOTO: Remy Gros/ETTU

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na svetovnem prvenstvu v Durbanu v Republiki Južni Afriki obstal v osmini finala. Dvanajsti igralec s svetovne lestvice je v boju za četrtfinale izgubil proti petemu nosilcu, Kitajcu Liang Jingkunu, z 2:4 (-10, -5, 9, -6, 7, -7).

Jorgić, ki je svoj cilj na tem SP izpolnil, je v boj s Kitajcem vstopil z lepo popotnico, saj je dobil oba dosedanja medsebojna dvoboja. A sam je pred dvobojem opozarjal, da so možnosti 50-odstotne, saj da bo odločalo, kdo bo ostal bolj miren in kdo bo taktično bolje odigral dvoboj.

Štiriindvajsetletni Hrastničan, ki je poudaril, da bi za zmago moral prikazati svojo najboljšo igro v Durbanu, je prvi niz začel z vodstvom 3:0, a ga je tekmec hitro ujel. Slovenec pa je nato uprizoril nov niz točk in pobegnil za 7:3 in 8:4, vendar je Kitajec v končnici niza spet ujel Jorgića na 9:9, nato pa dobil še niz z 12:10.

V drugem nizu je slovenski predstavnik slabo začel, Kitajec je pobegnil na 6:0, 9:2, niz pa dobil na pet. Uvod tretjega niza je bil bolj izenačen, igralca sta bila skupaj še pri 4:4, pa spet pri 7:7, ko ga je Kitajec ujel, nato pri 9:9, pri 10:9 pa si je zaključno žogo priigral Jorgić ter jo tudi unovčil za 1:2 nizih.

Četrti niz je Jorgić začel s 3:1, povedel s 5:2 in 6:3, a ga je tekmec ujel in prehitel, pobegnil na 10:6 ter uspešno končal še niz za 3:1. V petem nizu je Slovenec, sicer četrtfinalist olimpijskih iger v Tokiu, hitro pobegnil na 7:2, imel zaključno žogo pri 10:7 ter jo izkoristil za 2:3.

Nima si česa očitati

Šesti niz je bil uvodoma dokaj izenačen, toda v drugem delu je Kitajec pobegnil na 10:6, Jorgiću je uspelo še zmanjšati zaostanek na 7:10, to pa je bilo tudi vse, saj je drugo zaključno žogico Liang Jingkun izkoristil.

Po porazu je Jorgić ocenil, da si nima česa očitati. »Videla se je razlika od najinega zadnjega dvoboja. Jingkun je ves čas vedel, kaj igra, dobro je bil pripravljen na moje udarce in od začetka do konca je igral odlično,« je dejal.

Kot je ocenil, sta bila ključna prvi in tretji niz, ko je že bil v vodstvu, nato pa je oba izgubil. »Morda bi se vse skupaj končalo drugače, če bi povedel, ampak nimam si česa očitati,« je dodal.

Jorgić je pred tem v Durbanu premagal Argentinca Horacia Cifuentesa, Portugalca Tiaga Apolonia, v boju za osmino finala pa gladko s 4:0 še Francoza Alexisa Lebruna, 18. igralca sveta.

Jorgić je bil na svetovnem prvenstvu edini preostali slovenski predstavnik. Pred tem so nastopili še Deni Kožul in Ana Tofant v posamični konkurenci, med dvojicami pa je Ana Tofant združila moči s Katarino Stražar.

 

 

Komentarji: