Jorgič že s kolajno

Obetavni slovenski namiznoteniški igralec bo na MSP v Južni Afriki najmanj bronast med mešanimi dvojicami.

Objavljeno
06. december 2016 10.40
J. P.
J. P.

Cape Town - Slovenska odprava se bo z namiznoteniškega mladinskega svetovnega prvenstva v Južni Afriki zagotovo vrnila z odličjem, za katerega je že poskrbel eden največjih upov med svetovnimi loparčki, Hrastničan Darko Jorgič, ni pa še jasno, kakšnega leska bo. V navezi s Srbkinjo Izabelo Lupulesku se je namreč že prebil do polfinala mešanih dvojic, v katerem ju jutri zvečer čaka japonski par Juki Macujama-Hina Hajata.

»Darko in Izabela sta konkurenčna tudi za vrh, nekaj težav jima povzroča le dejstvo, da je Srbkinja doslej večinoma igrala z levičarji, zato še nista povsem uskladila gibanja med točko. Proti Azijcema bo znova težko. Zanje velja, da bolj ko udarjaš po žogici, bolj so na mestu. Ključ leži v menjavi ritma. Upam, da bomo uspešni,« je poudarila trenerka Andreja Ojsteršek Urh.

Zanimivo je bilo že v četrtfinalu, ko sta Zasavčan in Srbkinja proti tekmecema iz Hong Konga Ng Pak Namu in Mak Tze Wing vodila s 3:0 v nizih in si že skočila v zmagovalni objem, saj sta pozabila, da se od četrtfinala naprej igra na štiri dobljene nize. Zbranost je nekoliko padla, nasprotnika sta izenačila na 3:3, v zadnjem nizu pa sta Darko in Izabela vendarle znova dokazala svojo moč in zmagala z 11:6. »S srbskim trenerjem sva se malo pošalila, da sta to storila namerno, da sta se lahko dvakrat objela,« se je nasmehnila Ojsteršek Urhova.

Za Tamaro Pavčnik so bile azijske tekmice prehud zalogaj. Foto: ITTF.


Trenerka je zamolčala

Že pred tem bi moral Darko odigrati tudi uvodni dvoboj med posamezniki z Matteom Muttijem, ki je Hrastničana ugnala na julijskem mladinskem evropskem prvenstvu v Zagrebu. Vendar pa je Italijan dan pred tekmo zbolel in odpovedal posamični nastop, njegov selektor je o tem obvestil Ojsteršek Urhovo, ta pa je novico zadržala zase, da je lahko Jorgič opravil odličen trening s polno zbranostjo in se tako vendarle vpeljal v tekmovalni ritem. Jutri ga čaka tajvanski levičar Yun-ju Lin, ki šteje komaj 15 pomladi. »Lin je zelo čvrst igralec, a verjamem vase. Če bom formo iz dvorane za trening prenesel na tekmo, verjamem v uspeh,« se ni dal zmotiti četrtopostavljeni Jorgič.

Slovenske barve je na prvenstvu zastopala še njegova hrastniška »soseda« Tamara Pavčnik, ki pa je uvodoma naletela na previsoko oviro, Korejko Jiho Kim, ki je bila boljša s 4:0 (6, 7, 5, 3). Neuspešna je bila tudi med mešanimi dvojicami v navezi ravno z Muttijem, saj sta ju s 3:1 (-7, 6, 5, 6) odpravila Kitajca Shuo Yang in Xunyao Shi.