Judoist Adrian Gomboc evropski prvak

Na EP v Izraelu je bil v finalu z iponom boljši od Italijana Mattea Medvesa in postal drugi Slovenec z evropskim zlatom.
Fotografija: Adrian Gomboc (desno) je bil premočen za vse tekmece. Foto: Jack Guez/AFP
Odpri galerijo
Adrian Gomboc (desno) je bil premočen za vse tekmece. Foto: Jack Guez/AFP

Tel Aviv - Evropsko prvenstvo v judu v Izraelu se je za močno slovensko odpravo začelo sanjsko. Adrian Gomboc je namreč v finalu kategorije do 66 kilogramov z iponom odpravil še Italijana Mattea Medvesa in se razveselil zlatega odličja, s čimer je še nadgradil lanski uspeh iz Varšave, ko je po finalnem porazu proti Ukrajincu Georgiju Zantaraji postal evropski podprvak. Drugih slovenskih predstavnic in predstavnikov danes v Tel Avivu ni bilo na stopničkah.


Prvi po (trenerju) Drakšiču


Na poti do zlata je 23-letnik iz Rakičana, peti z olimpijskih iger v Riu, enega za drugim odpravil Ukrajinca Gevorga Hačatrijana, Turka Sinana Sandala, domačega asa Tala Flickerja in v polfinalu še Azerbajdžanca Orhana Safarova. S finalnim tekmecem, italijanskim vrstnikom, sta se pred tem udarila enkrat, tudi pred tremi leti je bil v svetovnem pokalu v Cluju uspešnejši Gomboc. Adrian je postal drugi slovenski evropski prvak po Roku Drakšiču, ki je zdaj njegov trener. Prvenstvo se bo nadaljevalo jutri in se končalo v soboto.

Komentarji: