Katera ekipa je debitirala tedaj kot Slovenija pod Srečkom Katancem?

V tokratnem kvizu vprašanja iz sveta nogometa in košarke.
Fotografija: Michael Jordan je eden najboljših košarkarjev vseh časov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael Jordan je eden najboljših košarkarjev vseh časov. FOTO: Reuters

1. Na včerajšnji dan pred 20 leti so s tekmo med branilko lovorike Francijo in Senegalom odprli 17. svetovno prvenstvo v nogometu. Afričani so šokirali Zinedina Zidana in legendarne soigralce, turnir je zgodovinsko zaznamovala tudi slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Srečka Katanca. Slovenija je prvič igrala na mundialu prav na Daljnem vzhodu. Katere tri reprezentance so prav tako prvič igrale na SP prav leta 2002?

A) Kitajska, Ekvador, Senegal
B) J. Afrika, Tunizija, Kostarika
C) S. Arabija, Turčija, Paragvaj

2. Na današnji dan pred 30 leti je bil v Delu objavljen prispevek o »Košarkarski šoli Jure Zdovc«, o poletnem programu za mlajše v Portorožu, ki je požel veliko zanimanja. Pokojni novinarski kolega Stane Trbovc je opisal program taborov, ki sta jih z udeležbo obogatila Ivo Daneu in Aljoša Žorga. Teden »Košarkarske šole Jure Zdovc« je vseboval 7 polnih penzionov, šolo, spominke, vključno z videokaseto. Kakšna je bila cena paketa?

A) 295 nemških mark v SIT
B) 385 nemških mark v SIT
C) 475 nemških mark v tolarski protivrednosti

3. V teh dneh pred 30 leti sta se v finalu vzhodne konference košarkarske lige NBA merila Chicago in Cleveland. Dvoboj je s skupnim izidom 4:2 pripadel čikaškim Bikom, ki so nato v finalu opravili še s Portlandom. Prvo ime sezone je bil legendarni Michael Jordan, ki je prav v majici Chicaga strahovito zaznamoval ligo NBA in dobil šest prstanov. Kateri po vrsti je bil za Chicago omenjeni naslov prvaka iz leta 1992?

A) prvi
B) drugi
C) tretji

Preberite še:

Komentarji: