»Klovn« Fury zabaval občinstvo in se pozabaval s Seferijem (VIDEO)

To je bil prvi dvoboj britanskega boksarskega šampiona po epski zmagi nad Vladimirjem Kličkom pred dvema letoma in pol.

Objavljeno
10. junij 2018 12.57
Posodobljeno
10. junij 2018 13.11
Razlika je bila očitna. Foto Nick Potts/AP
J. P.
J. P.
Manchester – Razvpiti britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury, nekdanji svetovni prvak težke kategorije, je dve leti in pol po epski zmagi nad Ukrajincem Vladimirjem Kličkom sinoči v Manchester Areni prvič stopil v ring in dokazal, da kljub povečani telesni teži ni pozabil zmagovati. Z izzivalcem, v Švici živečim Albancem Seferjem Seferijem, ni imel niti najmanjših težav, poraženčeva ekipa je naznanila predajo po četrti rundi.


Mahanje in obrat za 360 stopinj


Kot poroča STA, je 29-letni otoški »klovn« v prvih treh rundah občinstvo razvajal predvsem z ekshibicijskimi vložki, denimo obratom za 360 stopinj in mahanjem avditoriju, v četrti pa je vendarle ogrel pesti in desetletje starejšega in skoraj dva decimetra manjšega Seferija hitro prisilil k vdaji. »Kaj bi mi koristilo, če bi ga položil že v uvodni rundi? Tako pa sem dobil nekaj televizijske pozornosti. Dve leti in pol brez boksa je kar dolgo obdobje. Odslej se ga bom loteval resneje in skušal uživati v slehernem trenutku,« je pojasnil Fury, ki je v 26 dvobojih še neporažen, 19-krat je zmagal z nokavtom.


Naslednji cilj: Anthony Joshua


Njegov naslednji cilj je ponovno osvojiti vse naslove, ki mu jih je v času odsotnosti izmaknil njegov rojak in vrstnik Anthony Joshua. Na obračun s trenutnim prvakom bo moral še nekaj časa počakati, saj se namerava Joshua prej – verjetno v začetku prihodnjega leta – za pas po različici WBC, ki mu še manjka, udariti z Američanom Deontayjem Wilderjem. V tem času naj bi se Fury v ringu ponovno znašel 18. avgusta v Windsor Parku, nasprotnik pa še ni znan.