Ko gre za virus, je tudi srednjeevropska liga mevza mevža

Po štirinajstih dneh zaživela slovenska odbojkarska igrišča v elitnih ligah, Kamničani in dekleta iz Calcita opravili svojo nalogo.
Fotografija: Kamniški sprejemalec Martin Kosmina je proti Salonitu dosegel 14 točk. FOTO: Klemen Brumec
Odpri galerijo
Kamniški sprejemalec Martin Kosmina je proti Salonitu dosegel 14 točk. FOTO: Klemen Brumec

Ne vem, če bomo 31. decembra ob polnoči dočakali novo leto 2021. Kakor se v športu prelagajo tekmovanja in ligaške tekme, se bosta karikirano šaljivo zaradi virusnega sovraga preložili tudi časovnica in razduzdano veselje ob slovesu od letošnjega slabega leta.

Kako lepo so izzvenele želje na novinarski konferenci državnega odbojkarskega prvaka ACH Volleyja pred novo sezono, da naj bi namreč vse zdaj potekalo brez prevelikih zastojev. A Odbojkarska zveza Slovenije je zaradi razglašene lokalne epidemije, v svetu je pač pandemija, po 22. oktobru za štirinajst dni ustavila domača ligaška tekmovanja, pretekli konec tedna se je le znova žogalo na obeh straneh mreže. A srednjeevropska odbojkarska liga je z datumi dvobojev v konfuznem stanju, liga mevza je pač mevža, strah pred koronavirusom ima velike oči.

Igralci Calcita Volleyja bi morali v okviru srednjeevropske lige včeraj gostovati v Gradcu, a v Avstrijo niso odpotovali, saj je bila tekma proti Holding Grazu zaradi epidemije prestavljena. So pa zato odigrali 10. krog v elitnih slovenskih odbojkarskih ligah za moške in ženske. Pri fantih je Panvita Pomgrad v gosteh premagala Krko s 3:1, Calcit Volley pa prav tako v gosteh Salonit s 3:0. Kamniška ekipa ni imela večjih težav s kanalskimi igralci, še najbolj izenačen je bil prvi niz, ko je član slovenske izbrane vrste Mitja Gasparini, na koncu je zbral 18 točk, reševal goste in dvakrat poskrbel za izenačenje, končnica je pripadla Calcitu.

Slovenski reprezentant Mitja Gasparini odloča v prid Calcit Volleyja. FOTO: Klemen Brumec
Slovenski reprezentant Mitja Gasparini odloča v prid Calcit Volleyja. FOTO: Klemen Brumec


Merkur Maribor je včeraj doma s 3:1 odpravil Hišo na kolesih Triglav, danes bo še tekma med Hočami in ACH Volleyjem. Na lestvici vodi Maribor (16 točk), oba Volleyja jih imata po 15, a gorenjski oranžni zmaji iz Ljubljane imajo tudi tekmo manj.
 

Izjema, ki postaja pravilo

»Za razliko od pripravljalne tekme s Kranjčani, smo bili v prvem nizu premalo agresivni na začetnem udarcu. Ko smo se v nadaljevanju sprostili in nasprotnika oddaljili od mreže, je bilo lažje. A tako se mora igrati, kajti ko ima tekmec težave na sprejemu, mu je težko,« je povedal trener Calcit Volleyja Gregor Jerončič.



Njegove varovance čaka evropski teden, sicer pa kar zadeva starocelinskih tekem je mehurček z igranjem dvobojev na enem, izoliranem prostoru, dočakal tudi moško in žensko odbojkarsko ligo prvakov. Predvsem za ambiciozne fante iz ACH Volleyja igranje na turnirjema v Berlinu in Kazanu, brez dvobojev v dvorani Tivoli, ni najboljša izbira za uresničitev rezultatskih ambicij, a tako ali tako so vsa tekmovanja na enem kraju v teh razmerah pandemije že izjema, ki postaja pravilo.

Prvak gor ali dol, v suho statistiko šampionov bo na koncu le šel tisti, ki se je najbolje znašel v omenjenem položaju. V slovenskem prvenstvu deklet vodi Calcit Volley, državne prvakinje so ugnale Luko Koper s 3:0. Kamničanke imajo na lestvici pet točk prednosti pred Novo KBM Branik in ATK Grosupljem. »Pomembno je bilo, da smo v tekmo vstopili resno, brez podcenjevanja. To nam je prineslo dokaj gladko zmago. A tudi sami nismo vedeli, v kakšnem stanju smo, saj že dolgo nismo igrali, pa tudi telesno po dolgem premoru še nismo stoodstotni. Zato so takšne tekme lahko nevarne,« je menil trener Kamničank Aljoša Jemec.

Komentarji: