Kopitar priredil peti dobrodelni turnir

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je na Bledu priredil 5. dobrodelni turnir v golfu. Igralo je 82 športnikov in poslovnežov.

Objavljeno
27. junij 2015 21.39
Kopitarjev turnir
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Bled - Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je na Bledu priredil tradicionalni dobrodelni turnir v golfu, že petega po vrsti, čigar izkupiček bodo namenili ustanovi Rdeča Žoga, rehabilitacijskemu inštitutu Soča in Kulturnemu društvu Pustota.

Anže Kopitar je na turnirju zbral 82 športnikov in poslovnežov, pri rečemer računa, da bo končni finančni izkupiček podoben tistim v zadnjih letih - na prvem je leta 2011 zbrali 23.000 evrov, leta 2012 25.000 evrov, leta 2013 26.200 evrov, na lanskem pa že 42.950 evrov.

Rdeča žoga bo s pomočjo danes zbranih sredstev pomagala projektu Omogočimo sanje v izvedbi Zveze prijateljev mladine. Projekt je namenjen otrokom, ki izstopajo na različnih področjih, prihajajo pa iz socialno šibkejših družin. Inštitut Soča bo sredstva namenil članicama slovenske reprezentance v odbojki sede, pri kateri potrebujeta pasivno protezo, prilagojeno za igranje. Kulturni društvo pa bo sredstva porabilo za obnovo slamnatega ostrešja najstarejše lesene hiše v Sloveniji.

Dogodek so spremljala tudi številna slovenska podjetja, Kopitar pa je povabil tudi aktivne in nekdanje športne kolege, med drugim so palice vihteli Jure Košir, Bojan Križaj, Tomaž Razingar, Tomaž Vnuk in skakalni as Peter Prevc, ki se je prvič preizkusil v golfu.

»Hvala vsem, da so se udeležili tega turnirja. Naredili smo lep dogodek, najbolj pomembno pa je, da smo se imeli dobro in da lahko pomagamo tistim, ki to potrebujejo. Hvala tudi sodelavcem, ki so se dva meseca trudili za dobro izvedbo,« je po končanem dolgem dnevu na blejskem golf igrišču dejal Kopitar.

Na dobrodelni dražbi na voljo dresi Anžeta Kopitarja, Tine Maze, Petra Prevca ...

Na dobrodelni dražbi je bilo ljubiteljem športa na voljo nekaj mikavnih spominkov, med drugimi podpisan reprezentančni dres Anžeta Kopitarja, podpisan tekmovalni dres smučarke Tine Maze, podpisana rumena majica za zmago v svetovnem pokalu v seštevku smučarskih poletov Petra Prevca, podpisan dres udeleženca nogometne lige prvakov Marcosa Tavaresa, reprezentančni dres slovenskih nogometašev, podpisana hokejska palica Anžeta Kopitarja in podpisan dres Phoenixa košarkarja Gorana Dragića, pa tudi možnost igranja golfa s slovenskim hokejskim asom.

Natančno številko končnega izkupička letošnjega dobrodelnega tekmovanja pa bodo prireditelji sporočili naknadno.